Білорусь розмістила на кордоні з Україною дерев’яні танки

Білорусь розмістила на кордоні з Україною дерев’яні танки

Білорусь розмістила на кордоні з Україною муляжі танків  / фото: espreso.tv

Біля кордону з Україною Білорусь почала розміщувати дерев’яні танки. Це багатьом може здатися жартом, але підрозділи Збройних сил Білорусі таким чином намагаються створити видимість своєї присутності у регіоні. Така заява була зроблена Олександром Мотузяником, який обіймає посаду спікера Міністерства оборони України.

«Збройні сили Республіки Білорусь у тих районах, що межують із Україною, почали розміщувати муляжі танків, виготовлені з дерева. Таким чином вони проводять заходи оперативного маскування, а також намагаються продемонструвати те, що вони є поруч із кордоном. Також не припиняється перевірка бойової готовності армії. На сьогоднішній день є інформація щодо того, що надійшов наказ про продовження перевірки аж до 25 червня», – каже речник Міністерства оборони України.

Мотузяник також додав, що останні кілька тижнів Білорусь почала залучати військовослужбовців термінової служби для того, щоб «посилити» українсько-білоруський кордон.

«Так само, як і раніше, деякі підрозділи армії Білорусі у складі семи батальйонів займаються виконанням цього наказу та «підсилюють» кордон між Україною та Білоруссю. Військові переважно перебувають у Гомельській, а також у Брестській областях. Солдати Білорусі займаються розвідкою, багато уваги приділяється інженерному устаткуванню основних позицій. Крім того, вони намагаються «охороняти» ділянку державного кордону шляхом залучення солдатів-строковиків».

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.