Жителів Нової Зеландії налякала блакитна спіраль у нічному небі

Жителів Нової Зеландії налякала блакитна спіраль у нічному небі

Блакитна спіраль у небі над Новою Зеландією / фото: The Guardian

19 червня дослідники космічного простору Нової Зеландії були вкрай здивовані дивним спіральним явищем. Воно було досить яскравим і світилося в нічному небі блакитним світлом. У соцмережах користувачі відразу ж почали висловлювати свою думку щодо того, що це було. Деякі писали, що це може бути НЛО, а інші незрозуміле явище. Насправді все виявилося набагато простіше.

Про це повідомляє The Guardian.

Досить багато людей побачили над Новою Зеландією загадкову спіраль, яка їх дуже спантеличила. В інтернеті відразу ж з’явилося безліч фотографій з численними коментарями до них. Теорії щодо того, що ж це, пропонувалися різні.

Аласдер Бернс розповів, що йому зателефонував друг і сказав негайно вийти на вулицю і поглянути на нічне небо. Коли він вийшов з дому, то виразно побачив спіральний об’єкт, який світився блакитним. Він зазначив, що об’єкт дуже сильно скидався на спіральну галактику величезного розміру. Вона не тільки перебувала в небі, а ще й рухалася.

У мережі люди говорили про НЛО, а також про те, що на орбіті Землі вже почала утворюватись чорна діра. У свою чергу, Річард Істер з Оклендського університету, що в Новій Зеландії, розповів, що дуже легко можна пояснити таємниче явище. Такі об’єкти у вигляді спіралі виникають тоді, коли на орбіту з допомогою ракети виводиться супутник.

Причиною спіралеподібної «галактики», ймовірно, могла стати ракета Falcon 9 від компанії SpaceX. 19 червня з її допомогою на орбіту Землі було виведено супутник зв’язку, що належить компанії Globalstar. Незвичайне явище багатьох дуже вразило, адже нічого подібного раніше вони не бачили.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.