Українські військові вибивають окупантів із Миколаївської області

Українські військові вибивають окупантів із Миколаївської області

ЗСУ / фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська армія активно обстрілює окупантів за допомогою авіації, що дає змогу витісняти їх з території Миколаївщини. Вранці 15 червня було кілька атак по скупченням ворожих сил, що дозволили знищити досить велику кількість солдат РФ. Для атаки використали одночасно кілька літаків. Варто зазначити, що точні втрати наразі ще не були названі.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Росіяни не можуть заспокоїтись і тому обстрілюють Миколаївську область. Найбільше постраждали населені пункти, розташовані у Шевченківській, Березнегуватській та Галицинівській громадах. Вночі ворог скористався стратегічною авіацією спрямованою з Криму і завдав одразу чотири ракетні удари по Прибужанській громаді, що розташована у Вознесенському районі. Наразі встановлюється інформація щодо того, яких вдалося окупантам завдати жертв.

Варто зазначити, що за останні кілька діб Миколаївщину обстрілювали неодноразово, що спричинило поранення величезної кількості людей. Олександр Сенкевич, мер Миколаєва, наголосив на тому, що більшість усіх обстрілів ведеться безпосередньо з Херсонської області, тому відповідати на вогонь буває вкрай проблематично.

На території Херсонської області, яка знаходиться під окупацією РФ, величезна кількість людей відмовляється співпрацювати не лише з ворогом, а й із місцевими колаборантами. Незважаючи на це, росіяни не зупиняються на досягнутому і поступово займають державні установи. Буквально кілька днів тому солдати змогли прорватися до головного корпусу Херсонського державного університету. Вони одразу ж взяли у заручники ректора університету та відвезли чоловіка у невідомому напрямку. При цьому він є інвалідом і потребує постійного надання медичної допомоги. Навіть це не стало перешкодою для окупантів.

На сьогоднішній день російським військам не вдається досягти успіху на Півдні. Вони регулярно відступають назад у результаті контрнаступу ЗСУ. Під час відступу ворог втрачає безліч живої сили, запасів, техніки. Це, звичайно, злить військових РФ і вони використовують артилерійсько-мінометне озброєння для того, щоб обстрілювати всі населені пункти. У деяких місцях навіть використовуються системи залпового вогню. Наприклад, з РСЗВ «Смерч» було обстріляно Апостолове, що у Криворізькому районі. Також була атакована громадянська лікарня, що спричинило смерть трьох людей і ще чотирьох поранило.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.