Китайські вчені, можливо, отримали перший сигнал від інопланетян

Китайські вчені, можливо, отримали перший сигнал від інопланетян

Вчені отримали сигнал від інопланетян / фото: YouTube

Китайські вчені тривалий час намагалися знайти позаземні цивілізації і для цього вони використали найпотужніший радіотелескоп FAST. Його діаметр складає 500 метрів. За допомогою сучасного обладнання вдалося зафіксувати дивні сигнали. Сталося це тоді, коли проводився аналіз даних телескопа, зібраних ще в 2019 році.

Про це повідомляє Futurism.

Телескоп величезного розміру знаходиться у південно-західній частині Китаю. Його зазвичай застосовують для того, щоб докладніше вивчити далекі галактики. Крім того, обладнання дозволяє вирішити численні завдання щодо дослідження космосу. Основним завданням при цьому залишається пошук сигналів, які можуть бути надіслані потенційним позаземним розумом. Телескоп FAST нагадує той, що знаходився в обсерваторії Аресібо та був зруйнований. При цьому сучасний апарат має більш високий показник чутливості і може охопити більшу ділянку космічного простору.

«Дуже висока ймовірність того, що ми нарешті змогли зафіксувати сигнал від інопланетян. У той же час радіосигнал може виявитися лише перешкодою. Потрібно найближчим часом провести додаткові дослідження, щоб офіційно підтвердити, або ж спростувати припущення про передачу сигналу розумною інопланетною цивілізацією», – говорить Чжан Тунцзе з Китайської академії наук.

Більшість західних фахівців впевнені в тому, що ще зарано думати про те, що зафіксовані сигнали можуть бути передані інопланетянами. Для цього потрібно не лише досліджувати детальніше дані сигнали, а ще й винести експертну оцінку. Багато вчених вважають, що раніше зафіксовані сигнали можуть мати досить просте пояснення.

Китайські фахівці в свою чергу дуже сподіваються на те, що їм все ж таки вдасться підтвердити офіційно своє припущення, яке може повністю змінити світ. Якщо підтвердити теорію про сигнал від інопланетян не вийде, то пошуки будуть продовжуватися далі. Звернути увагу варто на те, що для більш детального дослідження може знадобитися досить багато часу.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.