У світі збільшився попит на підземні бункери: яка їхня ціна

У світі збільшився попит на підземні бункери: яка їхня ціна

У світі збільшився попит на підземні бункери / фото: Texty.org

Американська компанія Atlas Survival Shelters, яка займається виробництвом бункерів, зробила заяву щодо того, що значно збільшився попит на бункери. Ось тому довелося збільшити масштаби виробництва укриттів, здатних захистити від радіації. Покупці віддають перевагу тим бункерам, які здатні захистити від ядерної війни, якщо вона все ж таки відбудеться.

Про це повідомляє DW.

Звернути увагу варто на те, що ця тенденція була зафіксована у багатьох країнах світу. Рон Габбард, який є власником підприємства, розповів про те, що до числа клієнтів входять досить багаті жителі Польщі, України. Він додав, що через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну, попит на продукцію, виробництвом якої займається їхня компанія, збільшився майже в кілька разів. При цьому найчастішими клієнтами є саме ті люди, які проживають на території Східної Європи.

«Ніхто тепер не вважає, що придбання власного бомбосховища є дуже поганою ідеєю. Наша компанія має кількох українських клієнтів. Вони хочуть стати власниками власного бункера якнайшвидше», – каже Габбард.

Бункер можна придбати за різну ціну. Мінімальна вартість складає 40 тисяч доларів. Максимальна – мільйон доларів. Стандартний протирадіаційне бомбосховище має висоту 3 метри і довжину до 12 метрів. Укриття включає абсолютно все, що потрібно для тривалого проживання в ньому. У кімнатах є меблі, облаштований санвузол, під підлогою знаходяться резервуари, в яких можна зберігати воду, їжу та численні припаси. Вентиляційна система додатково обладнана високоякісними фільтрами, що очищають повітря всередині бункера.

На офіційному сайті компанії є інформація про те, що у разі ядерної війни у ​​бункері доведеться перебувати до місяця. Це повністю залежатиме від кількості радіоактивних опадів. Залишатися в бункері цілком реально доти, поки в ньому є достатньо запасів. Варто зазначити, що у сховищі одного бомбосховища можна помістити запас на півроку зручного проживання.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.