У Маріуполі почалася епідемія холери – окупанти закривають місто на карантин

У Маріуполі почалася епідемія холери – окупанти закривають місто на карантин

Маріуполь закривають на карантин / Фото: Reuters

Багатостраждальний Маріуполь і його жителі знову під великою небезпекою. Стало відомо, що з 6 червня місто закривається на карантин через почастішання випадків захворювання на холеру.

Причина – відсутність чистої питної води. Люди змушені користуватися технічною і з колодязів та помп, а вона вся забруднена трупною отрутою та різними інфекціями. Після того, як російські війська увійшли до міста, призначена ними влада спробувала підключити водогін. Але через численні руйнування труб вода пішла не в крани, а на вулиці та у двори, вимиваючи поспіхом поховані тіла мирних жителів на поверхню. Відразу розкрилося стільки могил, що служби не встигали трупи прибирати, стали звозити в один із зруйнованих супермаркетів, який став ще одним розсадником зараження. У місті стоїть моторошний запах.

Зараз у приміських селищах екскаваторами викопано кілька величезних траншей, де ховають людей у ​​братських могилах, навіть не намагаючись хоч якось ідентифікувати загиблих.

Потім була друга спроба запуску водопроводу, але знову водою залило вулиці та двори. А спека, що настала, посилила ситуацію – до інфекції, що стрімко розвивається, додалися полчища комах – мух, комарів, москітів, що розносять заразу всюди.

Кількість випадків холери окупаційна влада приховує, але йдеться вже про десятки хворих, лікувати яких нема чим. З Росії надходить інформація, що в прикордонних містах терміново створюють закриті інфекційні відділення для лікування російських солдатів, які надходять з Маріуполя. Також відомі випадки захворювання на дизентерію.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко сказав:

“Почала надходити інформація, що в Ростові-на-Дону підготували вже окремі інфекційні відділення, де вони готуються приймати власних військових, які можуть потрапляти в результаті епідемії, і слово “холера” звучить усередині міста”

Місцеві жителі змушені по кілька діб стояти у тисячних чергах, щоб отримати продуктовий пайок або бутиль питної води. А тим часом призначена окупантами влада змушує комунальників поливати чистою водою з водовозів газони в не дуже зруйнованих районах міста — для гарної пропагандистської ТВ-картинки про те, як у Маріуполі життя налагоджується. Сволоти! За все буде відплата.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.