Росія надала Білорусі сучасне озброєння та техніку

Росія надала Білорусі сучасне озброєння та техніку

Військові Білорусі та РФ / фото: espreso.tv

Російська Федерація все ще використовує Білорусь у своїх інтересах. Останнім часом країна-агресор почала постачати для деяких підрозділів російської армії сучасне озброєння, а також різноманітну військову техніку. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На сьогоднішній день окремі підрозділи ЗС Білорусі продовжують займатися переоснащенням озброєння та техніки. Вони отримують сучасніші зразки, які можуть бути використані для обстрілу України. Наголошується, що загроза не лише ракетних, а й авіаційних ударів з території Білорусі ще занадто велика.

Олексій Арестович, радник голови Офісу Президента України, зазначив, що понад 60% військових Білорусі ще у березні відмовлялися розпочинати наступ на Україну. Він зазначив, що їм було видано наказ, але його не виконали. Арестович вважає, що військові Білорусі не збираються воювати та вбивати людей через інтереси президента Росії Володимира Путіна. Також вони не готові воювати із українцями.

Радник голови ОП наголосив, що більшість білорусів відмовилися виконувати наказ про наступ тоді, коли Росія нібито мала шанс встановити контроль над столицею України. На сьогоднішній день окупанти не зможуть виграти навіть битву на Сході, тому військові Білорусі тим більше не будуть підтримуватимуть російського президента.

Олексій Данилов, секретар Ради національної безпеки та оборони, вважає, що всі чудово розуміють, що ж сьогодні відбувається на території Білорусі. Українська влада продовжує уважно стежити за всіма заявами Лукашенко, адже загроза наступу з його країни справді існує. При цьому загроза стала серйознішою після того, як на територію Білорусі прибули “Іскандери” Російської Федерації. Оперативно-тактичні ракетні установки розташовані на відстані 50 кілометрів від кордону з Україною.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.