США передадуть Україні далекобійні пускові ракетні установки

США передадуть Україні далекобійні пускові ракетні установки

США нададуть Україні сучасні ракетні пускові установки / фото: НікВісті

Уряд США ухвалив рішення про передачу Україні сучасного озброєння, серед якого будуть присутні пускові установки М270 MLRS та М142 Himars.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Буквально наступного тижня буде зроблена офіційна заява про постачання зброї до України. Дані установки мають більшу дальність і більш ефективні, ніж багато інших РСЗВ, які на сьогоднішній день знаходяться на озброєнні ЗСУ. М270 MLRS пересуваються за допомогою гусеничного ходу. У свою чергу М142 Himars є набагато мобільнішими, адже вони обладнані колісним шасі. Ці системи будуть доставлені в Україну вже буквально за кілька тижнів. Додатково тиждень знадобиться, щоб українські офіцери навчилися керувати установками. Далі вони вже займатимуться навчанням артилеристів безпосередньо на місці застосування американських систем.

Звернути увагу варто на те, що кілька тижнів було витрачено українським військовим керівництвом на те, щоб переконати американських партнерів у тому, що ці установки вкрай необхідні ЗСУ. Деякі чиновники США не були впевнені в тому, що вдасться передати пускові установки, які відразу ж будуть обладнані достатньою кількістю ракет, здатних вражати ціль на відстані до 300 кілометрів. Представники американської влади дуже переймалися тим, що ЗСУ з наданих установок почнуть стріляти по критичній інфраструктурі, розташованій на території Росії. Існував ризик ведення вогню і по раніше окупованим територіям.

Адміністрація Байдена надасть сучасні установки української армії, але за умови, що вони використовуватимуться виключно як реактивні системи залпового вогню. Як оперативно-тактичні ракетні комплекси їх не використовуватимуть. Дальність поразки цілі першого варіанта становить в середньому 30-70 кілометрів. Американські установки будуть використані ЗСУ для ведення вогню по оперативному тилу супротивника, а також для боротьби з підкріпленням другого ешелону.

Сучасне озброєння від США дозволить піти в контрнаступ на Донбасі та звільнити від окупантів території України. Є інформація про те, що якщо найближчим часом не буде доставлена ​​вся потрібна зброя, то ситуація на окупованих територіях може стати критичною.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.