У США знайшли череп величезного лінивця віком 11 тисяч років

У США знайшли череп величезного лінивця віком 11 тисяч років

Череп величезного лінивця / фото: Outdoor Life

Один із жителів штату Західна Вірджинія (США) полював вкотре на індиків і виявив величезний череп, що належав лінивцю. Приблизний вік знахідки 11 тисяч років, а її вага сягае 13 кілограмів.

Про це повідомляє Outdoor Life.

Кевін Адкінс перебував на полюванні разом зі своїм тестем Тоні Хагером. Чоловіки протягом півгодини полювали на індичку. Після того, як птах злетів, вони кинулися за ним і наблизилися до струмка. Американці почали перебиратися крізь гірський потік. Вони використовували для цього уламки породи, які в результаті повені були викинуті на берег кілька днів тому.

Адкінс зазначив, що несподівано дещо помітив. Спочатку він подумав, що це дивний корч, а потім побачив зуби. Він одразу ж підібрав дивовижну знахідку. Це виявився череп, вага якого сягала майже 13 кілограмів. Він був покритий шаром піску та глини. Чоловік почав акуратно очищати череп і під піском виявив залишки вовни, а також щелепну кістку вкриту зубами. Адкінс вирішив, що цю знахідку варто забрати з собою.

Вдома дружина Адкінса почала говорити про те, що вони знайшли череп корови на полюванні, але тесть вважав, що це щось інше. Далі вони надіслали фото своїм родичам, спробували знайти в інтернеті кому належить череп. В останню чергу знімок знахідки було викладено у соціальні мережі. Після тривалих пошуків вдалося встановити, що череп належав гігантському лінивцю, який багато століть тому жив на території Західної Вірджинії.

Чоловіки вирішили зв’язатися із представниками Геологічної служби штату. Їх відправили до Грега Макдоналда, який прославився тим, що займався вивченням доісторичних лінивців. Вчений з’ясував після дослідження, що жила тварина від 5 мільйонів до 11 тисяч років тому. Його вага досягала майже 900 кілограмів, а в довжину він був до трьох метрів.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.