Північна Корея бореться з COVID-19 чаєм та солоною водою

Північна Корея бореться з COVID-19 чаєм та солоною водою

Північна Корея / фото: Delfi

Північна Корея продовжує боротися з коронавірусом, який повністю охопив всю країну. Для цього влада наказала всім використовувати стандартні протигрипозні засоби. Варто зазначити, що власні кордони Північна Корея закрила ще 2020 року, коли ковід тільки-но почав поширюватися. Таким чином, країна спробувала врятуватися від пандемії. Водночас місцевим жителям стали недоступні ефективні противірусні препарати, які використовувалися у всьому світі.

Про це повідомляє ВВС.

Аж до сьогодні влада Північної Кореї не хоче приймати медикаментозну допомогу від інших держав. У місцевих ЗМІ розповсюджується інформація щодо того, що Covid-19 можна вилікувати за допомогою традиційних методів. При цьому захворювання у Північній Кореї називається не коронавірусом, а лихоманкою. Проблема полягає в тому, що такі методи не можуть допомогти подолати небезпечний вірус.

Жителям Північної Кореї рекомендують пити якнайбільше імбирного та жимолісного чаю, заварювати напій із листя верби. За рахунок цього нібито можна помітно пом’якшити більшість симптомів коронавірусу. Дуже добре гарячі напої допомагають від кашлю та болю у горлі.

Потім з’явилася інформація, що можна полоскати горло кілька разів на день солоною водою. Відразу ж після цього Пхеньян відправили величезну кількість солі, з якої мали виготовити «ефективний антисептичний розчин». Частина досліджень дійсно підтверджує те, що полоскання горла солоною водою допомагає впоратися з поширенням вірусів, але при цьому ніхто з фахівців не може підтвердити, що подібний метод буде ефективним у випадку з Covid-19.

Проблема полягає в тому, що коронавірусна інфекція потрапляє в організм через рот і ніс, тому полоскання горла дозволяє захистити лише одну точку входу. Відразу після потрапляння вірусу в організм, він поширюється, розмножується і прямує до тих органів, куди не можуть дістати ніякі ополіскування.

Державне телебачення радить використовувати знеболювальні та антибіотики. Звичайно, з їх допомогою можна зробити симптоми менш серйозними, ось тільки коронавірус вони не знищать і він продовжуватиме жити в організмі. Антибіотики застосовуються для того, щоб лікувати бактеріальні інфекції, але ніяк не віруси.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.