Шприци використовуватимуть двічі: на РФ насувається медична криза

Шприци використовуватимуть двічі: на РФ насувається медична криза

На РФ насувається медична криза / фото: pixabay

Кремль продовжує говорити про те, що на санкції можна не звертати уваги, адже вони зовсім не впливають на країну та її економіку. У той же час деякі галузі зіткнулися вже з серйозними проблемами, які незабаром стануть причиною того, що РФ знову повернеться до Середньовіччя. Звичайно, це не означає, що Путін та його орда перестануть воювати. Найбільше вплив санкцій позначиться на звичайних громадянах Росії.

Про це повідомляє 24 канал.

На самому початку перестали виробляти автомобілі, далі частково було припинено транзит газу до країн Європи, виникли проблеми із купівлею деталей для різної техніки. Крім того, санкції призвели до того, що виникли дуже серйозні проблеми у медицині. Голові МОЗ Михайлу Мурашку деякий час тому надійшов лист, у якому йдеться про те, що незабаром в аптеках та лікарнях повністю зникнуть шприци та катетери.

У документації вказується, що постачання сировини для виробництва шприців перебувають у жахливому стані та його катастрофічно не вистачає. У Росії немає можливості виготовляти як інсулінові, так і звичайні шприци. Припиняється виробництво катетерів, виробів, призначених для гемодіалізу, крапельниць.

Навіть якщо раптом буде знайдено спосіб того, як можна вирішити проблему з виробництвом даних виробів, то перевірити їх ефективність та безпеку ніяк не вдасться. Дослідники не мають у своєму розпорядженні потрібних реактивів для того, щоб можна було робити аналізи крові.

У Росії ще є невеликий запас медичної продукції, але він закінчиться менш ніж за місяць. Це спричинить те, що сотні тисяч російських громадян загинуть через те, що не буде можливості отримати повноцінну медичну допомогу. Також медики можуть кілька разів викороистовувати шприци та голки, що може спровокувати поширення небезпечних хвороб.

Чиновники РФ почали рекомендувати обмежити продажі шприців до 1 одиниці на особу, а ті, що є в лікарнях, використовувати повторно після стерилізації. Варто зазначити, що в Росії повністю зникнуть інсулінові шприци, тому люди з цукровим діабетом опиняться у смертельній небезпеці. У соціальних мережах люди, які вже знають про проблему, радять якомога максимально у всіх аптеках скуповувати шприци, адже їх виробництво буде зупинено мінімум на півроку.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.