У другій половині травня Землю накриють магнітні бурі

У другій половині травня Землю накриють магнітні бурі

Магнітні бурі у травні 2022 року / фото: pixabay

Магнітні бурі можуть спричинити погіршення самопочуття багатьох людей. Підвищення сонячної активності негативно впливає на людське здоров’я. У травні чимало таких небезпечних днів, тому потрібно знати, в які дні варто бути максимально обережними.

Магнітні бурі з’являються внаслідок того, що на поверхні Сонця виробляється набагато більше енергії, ніж потрібно. Це призводить до появи спалахів, а ті, у свою чергу, провокують коливання магнітного поля нашої планети. Більшість подібних коливань залишаються непоміченими людиною, але якщо спалах сильніший, то він може погіршити самопочуття, негативно позначиться на роботі багатьох органів.

Увечері 16 травня почалася відносно слабка магнітна буря, вплив якої зможуть відчути лише метеозалежні люди, літні та ті, хто має хронічні захворювання. Наступний слабкий геомагнітний шторм слід очікувати 20 травня. Через 4 дні, 24 травня, наша планета зіткнеться з досить сильною подією, яку зможуть відчути абсолютно всі. Також небезпечними будуть 25-27 травня.

У дні сонячної активності необхідно бути дуже обережними. Багато хто зіткнеться з тим, що виникне з незрозумілої причини нездужання, головний біль, втома і навіть сонливість. Частими ознаками магнітної бурі можуть стати роздратування, зміна настрою, проблеми з концентрацією уваги. До основних симптомів можна віднести таке:

  • Запаморочення та головний біль.
  • Нудота та повна відсутність апетиту, хворобливі відчуття у животі.
  • Слабкість, сонливість, проблеми з увагою.
  • Дратівливість та агресія.
  • Підвищення артеріального тиску, може боліти серце, з’являється тахікардія.
  • Загострюються хронічні захворювання.
  • З’являється сильна ломота в кістках та суглобах.

У небезпечні дні дуже важливо стежити за режимом дня, правильно харчуватися та спати достатню кількість часу. Не потрібно пити занадто багато кави або ж по можливості її і зовсім краще замінити на трав’яний або зелений чай. Відмовитись потрібно від алкоголю, куріння. Натомість – прогулянки на свіжому повітрі. Також варто знизити до мінімуму фізичні та психічні навантаження на організм. Під рукою завжди повинні бути ліки, якщо людина має якісь певні хронічні захворювання.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.