У Генштабі ЗСУ розповіли, де зараз йдуть найважчі бої

У Генштабі ЗСУ розповіли, де зараз йдуть найважчі бої

На Сході та Півдні України – важкі бої / фото: Meduza

Українські військові ні на хвилину не перестають боротися за Україну з російськими військами. У Генштабі ЗСУ  розповіли про те, які саме точки на фронті на сьогоднішній день є найбільш гарячими. При цьому на Донбасі та на Півдні країни точаться дуже важкі бої.

Окупанти мають тепер чергову мету, поставлену перед ними вищим керівництвом. В даному випадку йдеться про отримання контролю над Донецькою, Луганською та Херсонською областями. Також ворожі війська намагаються зберегти сухопутний кордон із півостровом Крим, який також перебуває під тимчасовою окупацією РФ.

У Східній оперативній зоні продовжуються бої. Армія РФ завдає ударів не лише по всій лінії зіткнення, а ще й по глибині оборони українських військових. У Генштабі говорять про те, що окупанти не здаються і тому наші бійці не можуть прорватися Донецьким та Слобожанським напрямками.

При цьому одночасно на Таврійському та Донецькому напрямках окупанти били із ствольної артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та авіації по ЗСУ. Вони намагаються завдати максимальної кількості втрат нашої армії і сподіваються, що особовий склад стане виснаженим і не буде кому боротися далі. Крім того, вони роблять все можливе, щоб зруйнувати ті фортифікаційні споруди, які звели наші війська.

Не дають спокою ЗСУ на Слов’янському напрямку. Вони б’ють з артилерії не лише по цивільній, але й по військовій інфраструктурі. У кількох районах постраждали багато населених пунктів. Найбільше шкоди завдали Долині, Гусарівці та Довгенькому.

Наші військові також мають непогані успіхи. Лише минулої доби на Луганському та Донецькому напрямках було знищено по 5 танків та артилерійських систем, 6 одиниць броньованої техніки та 7 автомобілів. Щодня ворог зазнає величезних втрат, що дозволяє підірвати їхній бойовий дух.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.