Експерти розповіли, чому РФ погрожує ядерною зброєю

Експерти розповіли, чому РФ погрожує ядерною зброєю

Ядерний вибух / фото: ВВС

На російському телебаченні все частіше почали звучати погрози щодо того, що РФ все ж таки скористається ядерною зброєю. Саме таким чином Росія намагається «залякати» не лише Україну, а й західні країни. Така думка була висловлена ​​політологом Аббасом Галлямовим.

Про це повідомляє ВВС.

Галлямов зазначив, що загрози можуть мати пряме відношення ще й до внутрішнього споживача. Влада Російської Федерації робить все можливе, щоб максимально добре підготувати громадян країни до того, що в Україні досягти поставлених військових цілей не вдасться.

«Російська влада намагається всіляко підготувати росіян до того, що на перемогу розраховувати не варто. Наприклад, люди в РФ злякаються того, що може початися ядерна війна і тому коли між країнами все ж таки буде підписано мирний договір, вони видихнуть із величезним полегшенням. Для них основною буде вже не наявність перемоги у війні, а відсутність ядерної катастрофи», – каже Галлямов.

Коли йдеться про ядерну зброю, то таким чином пропагандисти РФ намагаються підвищити градус агресії серед населення. При цьому не використовується тема війни в Україні, а лише сторонні теми. Таке припущення висловив працівник Стокгольмського інституту проблем дослідження миру Петро Топичканов.

Політолог Євген Рощин погоджується із колегами щодо того, що аудиторія емоційно розігрівається за допомогою розмов про використання ядерної зброї. При цьому в діалог замішують не лише прихильників «спеціальної військової операції», а й супротивників. Одні росіяни за рахунок цього гуртуються навколо лідера і постійно цікавляться тим, що відбувається. Інші ж перебувають просто у шоковому стані від того, що відбувається. На тлі всього цього будь-яке прийняте рішення, яке стосуватиметься завершення війни, буде легше надати аудиторії не лише в країні, а й далеко за її межами.

Топичканов вважає, що немає жодного сенсу використати в Україні ядерну зброю. Водночас, загроза ядерного удару все ж таки є і вона з кожним днем ​​стає більшою, тому повністю розслаблятися не варто, адже уряд РФ може прийняти будь-яке несподіване рішення.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.