У НАТО оцінили можливість використання РФ ядерної зброї

У НАТО оцінили можливість використання РФ ядерної зброї

Єнс Столтенберг / фото: The Ukrainians

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив заяву щодо того, що в ядерній стратегії Російської Федерації від початку повномасштабного вторгнення в Україну не було зафіксовано жодних змін.

Про це повідомляє Welt.

У НАТО не вважають, що Путін ризикне скористатися зброєю, яка спровокує всесвітню катастрофу.

«Російське керівництво намагається загрожувати усьому світові ядерною зброєю. Такі загрози дуже необдумані та безвідповідальні. Ядерну війну не можна виграти, тому її не варто вести. Росія у цьому разі не є винятком. Незважаючи на численні загрози, РФ нічого не почала змінювати з початку війни у ​​своїй ядерній стратегії», – говорить Генсек НАТО.

Коли Єнсу Столтенбергу поставили питання щодо того, чи змінився рівень готовності ядерних сил РФ, він відповів, що все залишається в колишньому стані. Потім генсек НАТО наголосив, що Альянс має повне право надавати всю необхідну допомогу Україні, а вона своєю чергою має право приймати цю допомогу та захищати свої території.

«Основним нашим завданням також є мінімізація ризику використання ядерної зброї і проти України, і проти інших країн. НАТО вважається найсильнішим альянсом на планеті. Ми вважаємо, що якщо раптом буде використано ядерну зброю, то переможців не буде. Усі програють у цій битві», – зазначає Столтенберг.

Варто зазначити, що якийсь час тому глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що Володимир Путін загрожує всім розпочати ядерну війну через те, що у битві з Україною він зазнає поразки.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.