У НАСА повідомили, що біля Землі пролетів величезний астероїд

У НАСА повідомили, що біля Землі пролетів величезний астероїд

Біля Землі пролетів астероїд / фото: ВВС

Представники NASA повідомили про те, що біля Землі пролетів на швидкості понад 37 тисяч кілометрів за годину величезний астероїд. Його діаметр складав від 350 до 780 метрів. Космічне тіло наблизилося до нашої планети на відстань трохи більше 3 мільйонів кілометрів. У зв’язку з цим об’єкт вважався потенційно небезпечним. Наступного разу повз Землю астероїд пролетить у травні 2029 року. Його зближення із Землею відбуватиметься у майбутньому приблизно кожні 7 років.

Про це повідомляє Space.

Астероїд 418135 (2008 AG33) вперше астрономи зафіксували у січні 2008 року. Це відкриття було зроблено співробітниками обсерваторії Mt. Lemmon SkyCenter, що знаходиться в Арізоні. Останній раз повз нашу планету космічне тіло пролетіло 1 березня 2015 року. Саме такі дані надані центром НАСА з вивчення об’єктів поблизу Землі (CNEOS).

Варто зазначити, що навколоземними об’єктами прийнято називати ті, що наближаються до Землі на відстань менше 193 мільйонів кілометрів. До потенційно небезпечних фахівці відносять космічні тіла, що підлетіли до планети на відстані менше 7,5 мільйонів кілометрів. Астероїд 2008 AG33 пролетів на відстані, яка вдвічі менша, ніж заявлена.

9 травня варто чекати на ще одного космічного гостя, який буде ще більшим. Небесне тіло 467460 (2006 JF42) має діаметр в межах від 380 до 860 метрів. Його швидкість руху при цьому становить майже 41 тисячу кілометрів за годину.

Для того, щоб існувало як менше загроз через можливе зіткнення Землі з космічними тілами, фахівці роблять все можливе, щоб розробити методи, що дозволяють відхилити ці об’єкти від встановленого курсу, якщо він проходитиме через нашу планету. Наприклад, НАСА запропонувало виконувати кінетичний удар спеціальним космічним апаратом по потенційно небезпечному астероїду, якщо ризик зіткнення буде надто високим. Для цього незабаром буде проведено місію, яка продемонструє, наскільки ефективним є цей метод.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.