Знайдено новий спосіб забезпечити енергією колонію на Марсі

Знайдено новий спосіб забезпечити енергією колонію на Марсі

Колонізація Марса / фото: pixabay

На Марсі регулярно трапляються досить сильні пилові бурі. Крім того, планета розташована на досить великій відстані від Сонця. Саме тому для забезпечення можливої ​​колонії людства енергією на Червоній планеті використовуватиметься сонячна енергія, а не ядерна. Фахівці з Каліфорнійського університету, що знаходиться в Берклі, припустили, що фотовольтаїка (наука про перетворення сонячного світла на електроенергію) дозволить досягти вельми непоганих результатів надалі.

Про це повідомляє Forbes.

Сонячна енергія, можливо, стане основною для того, щоб забезпечити колонію людей на Марсі електрикою. Процес перетворення сонячних променів на електричну енергію називається фотоелектричним. Вивченням цього процесу максимально докладно займається така наука як фотовольтаїка.

Для отримання достатньої кількості енергії можна встановити спеціальні фотоелектричні сонячні панелі. Вони можуть експлуатуватися як під час коротких місій на Марс, так і для проживання постійної колонії на планеті.

Чергове дослідження фахівців продемонструвало, що легкі та ефективні сонячні панелі надаватимуть потрібну кількість енергії тоді, коли на Червоній планеті буде день. Для того, щоб уночі під час пилової бурі людство не залишилося без енергії, частину отриманої вдень енергії можна переробляти в газоподібний водень. Це вказує на те, що сонячна енергія може демонструвати такий самий показник ефективності, як і ядерна.

Аарон Берлінер з Каліфорнійського університету вважає, що краще використовувати ту сонячну енергію, яку можна отримати безпосередньо на екваторі Марса і в близьких до нього регіонах. Приполярні області, де мало сонячного світла, потребуватимуть застосування ядерної енергії. У кратерах Єзеро та Гейла, які досліджуються марсоходами, максимально ефективною буде вважатися сонячна енергія, адже вони знаходяться неподалік екватора планети.

На сьогодні фахівці намагаються встановити, як саме можна мінімізувати вплив пилових бур на встановлені сонячні панелі. Вони можуть призвести до того, що панелі не зможуть надавати необхідну кількість енергії.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.