Дієтолог назвала найкорисніший молочний продукт

Дієтолог назвала найкорисніший молочний продукт

Дієтолог назвала найкорисніший молочний продукт / фото: freepik.com

Дієтолог розповіла про те, який молочний продукт прийнято вважати найбільш корисним і тому його необхідно вживати щодня, щоб мати міцне здоров’я.

Про це повідомляє Milliyet.

Турецький лікар Зюлал Ялчин зазначає, що в даному випадку йдеться про звичайнісінький кефір, який регулярно може вживати абсолютно будь-який українець. У ньому є велика кількість поживних речовин. Також продукт відрізняється досить високим показником харчової цінності. У ньому міститься багато мінералів, важливих для людського організму амінокислот, а також кальцію та фосфору.

Мікроорганізми, що присутні в кефірі, здатні зробити травлення більш ефективним, адже вони вносять помітні зміни не тільки в білок, але і в лактозу. Ті люди, які страждають на чутливість до лактози, можуть не боятися і вживати час від часу кефір, адже в ньому низький вміст лактози.

Молочний продукт допомагає ефективно захищати кишкову флору, впливає на синтез певних поживних речовин, має антиканцерогенну дію на організм. Величезною перевагою кефіру є те, що він може знизити рівень непереносимості людиною лактози, а також знизити рівень холестерину в сироватці.

Медики рекомендують на регулярній основі вживати кефір тим людям, які страждають на наступні захворювання:

  • Виразка;
  • Підвищений артеріальний тиск;
  • Розлади нервової системи;
  • Проблеми з жовчовивідними шляхами;
  • Екзема;
  • Астма;
  • Бронхіт.

За рахунок великої кількості поживних речовин у складі, кефір позитивно позначається на самопочутті та здоров’ї дітей і дорослих. Особливо корисним молочний напій вважається під час вагітності та грудного вигодовування. Зменшити ризик розвитку різних патологій можуть і люди похилого віку, якщо в їх раціоні буде постійно присутній кефір.

Кефір можна пити як окремий напій, так і змішувати його з горіхами, фруктами та ягодами, додавати гранолу, щоб зробити його більш цікавим та смачним.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.