У Британії пацієнт хворів на коронавірус більше 16 місяців

У Британії пацієнт хворів на коронавірус більше 16 місяців

Пандемія коронавірусу / фото: pixabay.com

Лікарі з Великобританії припускають, що їм вдалося зафіксувати найдовший випадок захворювання на коронавірус. Ім’я пацієнта не стали називати, але зазначили, що він хворів 505 днів, що перевищує 16 місяців. Варто зазначити, що ця людина не змогла перемогти небезпечне захворювання і в 2021 році померла прямо в лікарні.

Про це повідомляє ВВС.

Медики із клінік Лондона зазначають, що такі випадки – поодинокі. Звернути увагу слід на те, що пацієнт мав деякі хронічні захворювання, які спричинили послаблення імунної системи. Вперше він заразився ковідом на початку 2020 року. Тоді хвороба тільки починала поширюватися у всьому світі. У пацієнта були абсолютно всі симптоми, а точно встановили наявність коронавірусу за допомогою ПЛР-тесту.

Протягом 72 тижнів, що тривала хвороба, хворий неодноразово опинявся у стінах лікарні. Він проходив планове обстеження, а в деяких випадках був змушений лікуватися. За весь час було здано майже 50 разів аналізи на ковід. У кожному разі результат виявлявся позитивним. Медики відзначають, що в даній ситуації було безпосередньо тривале захворювання, а не численні повторні інфікування.

Люк Бладжон Снелл зазначив, що жодного разу не вдавалося отримати негативного тесту. Відповідно, можна говорити, що це була одна інфекція, а не повторні зараження, адже генетичні ознаки зовсім не змінювалися. Впоратися з цією інфекцією не вдалося навіть шляхом застосування максимально сильних антивірусних препаратів.

Експерти говорять про те, що вивчати подібні захворювання вкрай проблематично, адже ковід може мутувати, і це призведе до появи нових видів. Коли людина хворіє дуже довго, вірус поступово адаптується і починає виробляти численні мутації. Лікар додав, що за весь час їм вдалося вивчити дев’ять випадків тривалого ковіда, але жоден з них не спричинив появи більш небезпечного варіанту.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.