Британський медик стверджує, що Ісус помер від вивиху плеча

Британський медик стверджує, що Ісус помер від вивиху плеча

Розп’яття Ісуса Христа / YouTube

Під час чергового дослідження Патрік Пуллічіно, колишній невропатолог із Університету Східного Кента, встановив точну причину смерті Ісуса Христа. Його припущення здається дуже правдоподібним.

Про це повідомляє Gb News.

Професор Пуллічіно зробив висновки, що причиною смерті Ісуса стала смертельна кровотеча, що виникла внаслідок вивиху плеча. Цю травму він отримав, коли тяг на собі хрест для свого розп’яття. У Біблії дуже детально описано те, що римські солдати через години мук Спасителя проткнули його списами. Фахівець упевнений, що все ж таки основною причиною смерті стала саме травма плеча, яка спровокувала кровотечу.

У результаті нового дослідження було проведено аналіз висновків, зроблених раніше судово-медичними експертами Туринської плащаниці. Це полотно з льону, в яке загорнули тіло Ісуса після його смерті. Сьогодні вона знаходиться в соборі Святого Іоанна Хрестителя, розташованого в Турині.

Варто зазначити, що аж до сьогодні офіційно не було визнано те, що плащаниця є справжньою. Є інформація про те, що у 80-х роках минулого століття за допомогою радіовуглецевого аналізу досліджували волокна із плащаниці. Імовірно, вона була виготовлена ​​в середньовіччі, але незабаром ці результати були заперечені, а подальше вивчення знову дозволило датувати її часом Ісуса Христа.

Професор розповів про те, що на плащаниці зображується людина, яка має вивих плеча. Травма дуже серйозна – права рука знаходилася на 10 сантиметрів нижче за ліву. У той час, коли Ісуса почали розпинати, досить велика підключична артерія розірвалася і це стало причиною сильної внутрішньої кровотечі. Незабаром стався колапс кровообігу і настала смерть.

Через вивих правої руки сталося розтягнення артерії з іншої сторони. Це була остання неушкоджена структура, за рахунок якої між собою поєднувалася рука та тіло. Вага тіла на руки стала причиною того, що дана артерія розтягнулася ще більше і почала тертися об ребра. Подібне відбувалося протягом трьох годин. Поступово стінки артерії ставали дедалі слабшими й у кінцевому результаті також стався її розрив. Цей висновок здатний пояснити описаний у Біблії уривок, який говорить про те, що з тіла Ісуса вилилося багато крові в результаті проколу його списом.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.