Які російські бренди чаю продаються в Україні

Які російські бренди чаю продаються в Україні

Чай під час війни / freepik.com

Величезною популярністю серед українського народу користується чай, який може бути як у пакетиках, так і розсипним. Як з’ясувалося, на полицях магазинів можна зустріти багато відомих торгових марок, які є російськими брендами. Про те, від якого чаю краще відмовитись, щоб російський бізнес не процвітав, розповіла Катерина Вацик на своїй сторінці у Facebook.

Greenfield та Tess, а також Принцеса Канді, Принцеса Нурі, Принцеса Ява – це продукція величезної чайної імперії Орімі. Вона має на території України дочірню компанію. У 1993 році Олександр Євневич разом із Сергієм Касьяненком зайнялися в РФ чайним бізнесом і створили компанію Орімі. Незабаром вона почала швидко розвиватися і сьогодні займає приблизно третину всієї запропонованої російському ринку чайної продукції.

З того моменту, як почалося повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну, компанія Орімі Україна в жодному джерелі не опублікувала хоча б кілька слів про те, що відбувається. Так само вчинила і російське підприємство. Варто зазначити, що у 2020 році Орімі Україна вийшла на чистий дохід, що сягає майже 1,6 мільярда гривень.

Curtis, Лисма, Травневий, Richard – це продукція, яку випускає чайна компанія РФ Май. Її у 1991 ророці заснував Ігор Лісіненко і до сьогоднішнього дня керує підприємствами. Варто зазначити, що Лісиненко одночасно з цим виступає і колишнім депутатом Державної думи, де він був членом «Єдиної Росії» та одним із шанувальників Путіна. На сьогоднішній день він є членом «Ділової Росії», яка різними способами допомагає армії РФ.

Тому, при покупці чаю, потрібно подивитися, кому належить компанія, щоб випадково не підтримати все те, що сьогодні відбувається в Україні і не віддати гроші країні-агресору.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.