Аналітик розповів, коли в Україні може закінчитись війна

Аналітик розповів, коли в Україні може закінчитись війна

Коли в Україні закінчиться війна / фото: NewsMaker

Ніл Фергюсон, американський військовий аналітик, припустив, що в Україні війну можна завершити протягом наступних п’яти тижнів. Причиною цього є те, що російські військові дуже потребують перепочинку.

Про це повідомляє Фокус.

Якийсь час тому американський військовий аналітик Ніл Фергюсон написав статтю, в якій запропоновано кілька варіантів розвитку подій в Україні. Розмірковуючи на цю тему, фахівець додав, що більшість усіх воєн триває зовсім недовго, тому російсько-українська війна надовго не затягнеться.

Фергюсон додав, що у 1996 року Д. Скотт Беннет і Аллан К. Стем III опублікували статтю, де йдеться у тому, що середня тривалість війн, що відбулися проміжок з 1816 по 1985 рік, становить лише 15 місяців. Більшість тих воєн, що була запропонована у вибірці, тривала менше півроку. Близько чверті взагалі було завершено менше, ніж за два місяці. У той же час зовсім небагато війн затяглися більше, ніж на два роки. Саме цьому ймовірність швидкого закінчення війни в Україні є дуже великою.

Аналітик наголосив на тому, що Росія не може повноцінно здобути навіть незначних перемог у цій війні, тому Путін, швидше за все, не ризикне розвивати більш серйозного конфлікту. Відповідно, вторгнення окупантів закінчиться приблизно за п’ять тижнів. За цей час або вдасться оточити Донбас російським військам, або зіткнутися з серйозною поразкою. Фахівець упевнений, що солдати РФ мають відпочити, і ще не скоро вони знову будуть готові до нового бою.

В Україні триває вже 42-й день повномасштабного вторгнення РФ. Російські війська стягують усі сили для того, щоб повторити наступ на схід та на південні області. При цьому плани щодо Києва змінилися, адже захопити його за три дні, як планувалося, не вдалося. На сьогоднішній день триває дуже жорстока битва за Маріуполь. Крім того, на території всієї країни продовжується атака ворожих військ з повітря.

Раніше ми писали, що розвідка США розповіла про новий військовий план Росії. У Білому домі повідомили, що РФ готується повністю захопити Донецьку й Луганську області, розвинути наступ на півдні України в напрямку Херсона й Миколаєва, а також продовжувати бомбардування українських міст.

А також, що стало відомо, навіщо Росія знищує українські нафтобази. Упродовж кількох тижнів Російська Федерація регулярно атакує українські нафтобази, щоб залишити державу без достатньої кількості палива та «вбити» її економіку. Цього разу увага ворога була звернена ще й на НПЗ.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.