Молдова не збирається вводити санкції проти РФ: названо причину

Молдова не збирається вводити санкції проти РФ: названо причину

Чому Молдова не вводитиме санкції проти РФ / фото: pixabay.com

Майя Санду, чинний президент Молдови зробила заяву, що держава не збирається підтримувати введені проти Російської Федерації санкції, адже інакше вони виявляться без електричної енергії та газу. Вона наголосила на тому, що Молдова повністю залежить від Росії в питанні енергоресурсів і на сьогоднішній день Кишинів не може ніяк вирішити цю проблему.

Про це повідомляє Radio Europa Liberă Moldova.

Санду вважає, що запровадження санкцій – це підхід, який не дасть належного результату. Якщо розглядати їх більш детально з точки зору імпорту та експорту, то Молдова не має жодного доступу на ринок кількох країн – України, Росії, Білорусії. Перешкодою у цій ситуації виступає війна, через яку будь-які торговельні відносини з цими країнами повністю заблоковані.

Водночас президент говорить про те, що решта країн має докласти максимальної кількості зусиль, щоб зупинити війну. При цьому Санду каже, що громадяни Молдови також не повинні страждати та залишатися без газу та електрики. Вона додала, що країна не може в цей момент залишитися без таких важливих ресурсів, адже страждатимуть не лише громадяни Молдови, а й понад 100 тисяч українських біженців, серед яких половина – це діти.

Варто зазначити, що західні партнери хочуть допомогти країні та знайти альтернативні енергоресурси, які могли б вирішити проблему. Війна – це жахливо і треба щось робити, щоб її зупинити. Але насамперед Майя Санду каже, що має думати про своїх людей. Від того, що країна буде позбавлена ​​енергетичних ресурсів, краще нікому не стане і на військові дії це не вплине і не зупинить їх.

Раніше ми писали, що у Чорнобилі окупанти отримали багаторічну дозу радіації. Коли російські агресори були поруч із Чорнобильською АЕС і будували там блокпости, вони потрапили до Рудого лісу. Усього за кілька днів вони дуже постраждали від радіації. Склалося враження, що вони пробули у цій місцевості дуже довгий час.

А також, що у Росії почалися проблеми з мобільним інтернетом. У Росії суттєво сповільнилася швидкість мобільного Інтернету, навіть попри те, що уряд РФ наказав операторам відключити послугу безлімітного Інтернету.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.