Російські кораблі розпочали обстріл Одеської області

Російські кораблі розпочали обстріл Одеської області

Російські кораблі розпочали обстріл Одеської області / фото: 5 канал

Військові експерти помітили наближення трьох груп бойових кораблів російського флоту у напрямку до Одеси. А ввечері у вівторок, 15 березня, українська влада підтвердила обстріли і повідомила про двох поранених.

Про це повідомляє bigmir.net.

Так, на супутникових знімках близько 11.47 незалежні військові експерти Naval News помітили рух 14 бойових кораблів російського флоту. Бойові кораблі йшли у двох групах на південь від лінії десантних кораблів.

Північна група складається з буксирного судна або тральщика двох великих десантних кораблів проекту 775, ще одного буксира, а замикає їх ще один десантний корабель проекту 775.

Середня група 2 рухається у вигляді квадрата. Ця група складається, ймовірно, із ракетних корветів.

У південній групі 3 помітили крейсер Москва, який супроводжують два великі десантні кораблі проекту 1171 Тапір. Крім того, у цій групі експерти помітили рух великого десантного корабля Петра Моргунова зі складу Північного флоту ВМФ Росії, який зазвичай дислокувався в порту Північноморськ у Мурманській області.

У свою чергу голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що сьогодні вранці по одному з населених пунктів Одеської області завдали ракетного удару ворожою авіацією та артилерією на кораблях, внаслідок чого двоє людей отримали поранення.

Близько 14:00 іншим населеним пунктом російські військові стріляли з корабельної артилерії. За словами Марченка, було випущено близько 90 снарядів.

Раніше мер Одеси Геннадій Труханов заявив про загрозу оточення міста. Російські війська можуть підійти із боку невизнаного Придністров’я. Водночас можлива атака з моря. Одеса вже формує стратегічні запаси продовольства та ліків.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.