Названо три основні симптоми Омікрону у дітей

Названо три основні симптоми Омікрону у дітей

Омікрон у дітей / фото: pixabay.com

Новий штам коронавірусу Омікрон може вражати не тільки дорослих людей, але ще й дітей. Останнім часом показник захворюваності серед дітей різного віку значно збільшився. Найгірше переносять вірус діти, яким ще не виповнилося року. Фахівці відзначають, що є деякі симптоми, які починають проявлятися відразу після зараження і допомагають вчасно встановити наявність інфекції в дитячому організмі.

Про це повідомляє Коронавирус инфо.

За 20 лютого Омікроном захворіло 1473 дитини. Кількість нових випадків зараження неухильно зростає та викликає занепокоєння серед медиків. Якщо говорити саме про новий штам вірусу, то розпізнати його допоможуть такі ознаки:

  • У найменших пацієнтів відбувається різке підвищення температури;
  • Досить часто проявляється нежить та сильна закладеність носа;
  • Ще одним симптомом вважається сухе горло. У такому разі в ньому починає з’являтися печіння, що негативно позначається на апетиті дитини.

Експерти відзначають, що при зараженні штамом Омікрон температура в перші дві доби збивається дуже погано і потім знову починає швидко збільшуватися. Варто звернути увагу на те, що єдиним ефективним способом захиститися від небезпечного захворювання або уникнути важкої форми коронавірусу – це зробити вчасне щеплення. Центр з контролю та профілактики захворювань надав дані щодо того, що щеплення Pfizer здатне на 93% захистити від потрапляння до лікарні підлітків віком від 12 до 18 років.

Для того, щоб зробити дитині щеплення, необхідно звернутися до одного з пунктів вакцинації. При собі в такому разі потрібно мати свідоцтво про народження, ідентифікаційний код та паспорт для дітей старше 14 років. Варто зазначити, що до 14 років потрібна обов’язкова згода або когось із батьків, або опікунів.

Раніше ми повідомляли, що вчені розповіли, з чим можуть зіткнутися перехворілі COVID-19. Американські вчені, які працюють у Сент-Луїському університеті, провели нове дослідження, в ході якого встановили, що люди, які перенесли коронавірус, частіше стикаються з депресією. Крім того, у них можуть виникати численні проблеми зі сном, а також розвиваються різноманітні шкідливі звички.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.