Кардіологи назвали ознаки можливого серцевого нападу

Кардіологи назвали ознаки можливого серцевого нападу

Ознаки серцевого нападу  / фото: Pictolic

Деякі симптоми можуть говорити, що трапився серцевий напад. Кардіологі Національної служби охорони здоров’я Англії розповіли, на які саме ознаки варто звернути увагу насамперед.

Про це повідомляє Mirror.

Першою тривожною ознакою вважається біль у грудях і деяких інших частинах тіла. Досить часто неприємні відчуття розповсюджуються до рук від грудей. Переважно відбувається ураження лівої руки, але іноді болять відразу обидві кінцівки. Також болі можуть бути присутніми в області спини, щелепи, живота та шиї.

Другим симптомом вважається підвищена пітливість. Звернути увагу слід на почуття тривоги, з яким неможливо впоратися. Воно нагадує напад паніки. Не треба пропускати повз деякі інші ознаки. Наприклад, сильне запаморочення, нудота, свистяче або плутане дихання, кашель та інше. Фахівці звертають увагу на те, що незадовго до серцевого нападу можуть бути найрізноманітніші відчуття, але все ж таки більшість пацієнтів скаржаться на те, що в грудях виникає якесь почуття.

Стівен Поуіс, який займає посаду медичного директора NHS, зазначив, що можна не звертати жодної уваги на ранні симптоми серцевого нападу, але зрештою все може закінчитися дуже сумно. Деякі вважають, що вони не несуть жодної загрози, тому немає сенсу звертатися до лікарів. Проте чим швидше почне діяти людина, тим більше у неї буде шансів на повне одужання. У деяких випадках і взагалі вдасться уникнути проблем із серцем.

Раніше ми писали, що медики назвали фактори, що провокують розвиток гіпертонії. Гіпертонія або іншими словами підвищений тиск можуть турбувати людину в будь-якому віці. У більшості випадків чоловіки починають страждати на захворювання до 50 років, а жінки трохи пізніше. Є деякі фактори, які здатні помітно підвищити тиск. Їх варто уникати.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.