Блогерська клоунада російських пропагандистів чи як можна було настільки облажатися

Блогерська клоунада російських пропагандистів чи як можна було настільки облажатися

Російські пропагандисти / Фото: akzent.zp.ua

Офіційна російська пропаганда завжди відрізнялася нескінченною брехнею прямо в очі та вуха свого народу. Їм роками впарювали з ТВ-екранів про велич та особливу місію їхньої країни, про непереможність армії-визвольниці, про загниваючий захід, а останні 8 років — про розгул нацизму в Україні. І, зрештою, вони переконали населення, що треба військовим способом «звільняти братський народ».

Але все пішло не за планом пропагандонів. Київ не взяли ні за 2 дні, ні за 2 місяці, скільки Соловйов «брову не піднімав» (для тих, хто не знає — напередодні війни він гучно заявив, що «достатньо Росії брову підняти і Київ впаде»). Російська армія виявилася не такою грізною, а її солдати чомусь мруть як мухи на українських просторах, навіть із елітних підрозділів залишилися одиниці живими і по десять калік. Тепер прихованою мобілізацією зіскребають по засіках усіх, хто може  підняти автомат, а екіпіровку наказано добувати самим на полі бою. Підданий анафемі і «замовлений» ще на початку лютого грізному Кадирову Зеленський, живий і здоровий, відмінно справляється зі своїми обов’язками (а згадайте, де Янукович!). І взагалі, Україна не лише згуртувалась у єдиний непереможний народ, а й об’єднала весь світ проти фашистського Путіна та його zомбованих фанатів.

А на всіх провідних телеканалах РФ вже по 20 годин на добу йдуть виключно пропагандистські ток-шоу, в яких якісь явно хворі на голову люди бризкають жовчю і давляться слинами в ненависті до всього світу. Головний пропагандон Соловйов знову погрожує «підняти російську брову», а пропагандонша Симоньян вже заявила, що краще третя світова ядерна, ніж поразка великої Росії у маленькій Україні.

Не відстають і дрібніші сошки — різні блогери, пригодовані з Кремля. Наприклад, є такий Семен Пегов, який ще з 2014 року віщає «фронтову правду-матку» з Донецька, а тепер із Маріуполя. Особливо любить прославляти бойовиків із «патріотичних» формувань Сомалі та Спарта (чого тільки назви варті!). Так ось днями він у своєму Твіттері опублікував відео, на якому видно нібито український танк, а один із бойовиків бадьоро розповідає, як він доблесно його підбив. Тільки ось невдача: коли камера наблизилася до танка, на ньому чітко було видно нанесений білою фарбою знак Z! Тобто, навіть у такій справі — брехня та маніпуляції, немає у них танка українського для репортажу. Коли коментатори висміяли такий дурний прокол, автор Пегов видалив відео.

Це наочний приклад, як створюються майже всі пропагандистські матеріали. А що — російський «піпл усе схаває» і далі кричатиме «ура!», викладаючи своїх дітей у садочках на підлогу зображати їхні свастики.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.