Вагнерівці залишають Бахмут: виходять всі підрозділи – що відбувається

Вагнерівці залишають Бахмут: виходять всі підрозділи – що відбувається

Євген Пригожин / фото: delo.ua

Глава міжнародної злочинної організації ПВК “Вагнер” Євген Пригожин оголосив про виведення своїх бійців із Бахмута на Донеччині. Звільнені ними позиції, як очікується, будуть передані регулярній російській армії.

Про це повідомляє пресслужба Пригожина.

Очільник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин вранці 25 травня заявив, що почав виводити найманців із українського Бахмута. Цей процес, за його словами, буде тривати до 1 червня. 

“Ми виводимо підрозділи із Бахмуту сьогодні 25 травня, зараз 5 ранку. До першого червня основна частина перебазується до тилових таборів”, – повідомив Пригожин.

За його словами, позиції, з яких відходять вагнерівці, будуть передані військовим [армії РФ]. Також їм залишать боєприпаси і все необхідне, включаючи сухий пайок.

“Але якщо військовим буде складно, ми залишимо тих, хто відіграв основну роль у захопленні Бахмуту”, – сповістив Пригожин.

Кількома днями раніше Пригожин заявив, що Росія провалила демілітаризацію України й українська армія стала однією з найсильніших у світі. Натомість російська армія під час вторгнення в Україну зазнала низки гучних поразок.

“Ми прийшли по-хамськи, пройшлися чобітьми по всій території в пошуках нацистів … обісралися і відійшли … Якось у нас усе не складається”, – сказав Пригожин.

Відхід бійців ПВК Вагнер з деяких позицій у передмісті Бахмута підтвердила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“У передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи Вагнера на армійські регулярні загони. В самому ж місті Бахмут на даний момент залишаються вагнерівці. Наші війська контролюють околиці міста у південно-західній частині в районі “Літак”, – написала вона. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.