Неперевершена Стюарт: як виглядала в молодості старенька актриса з фільму “Титанік”

Неперевершена Стюарт: як виглядала в молодості старенька актриса з фільму “Титанік”

Глорія Стюарт з фільму «Титанік» / Фото: kinoafisha.info

Легендарний фільм Титанік”, що вийшов на екрани у далекому 1997 році, й досі  бентежить серця прихильників цієї кінострічки. Фільм об’єднав багато талановитих акторів, серед них і американська актриса Глорія Стюарт. Її пам’ятають по ролі старенької Роуз. 

Як виглядала ця актриса у молодості, вирішили дізнатися Новини Планети

Глорія Френсіс Стюарт народилася 4 липня 1910 року в Санта-Моніці в сім’ї американки та шотландця. Після закінчення школи дівчина вступила до Каліфорнійського університету в Берклі, де вивчала драматургію та філософію. Втім навчання молодій Глорії довелося покинути через кохання до молодого скульптора на ім’я Блер Гордон Ньюелл, за якого вона вийшла заміж.

Молода сім’я переїхала до міста Кармел-бай-зе-Сі, що в Каліфорнії. Там Глорія влаштувалась на роботу у театр. Незабаром актрису помітили та покликали до Пасадену зіграти роль Маші у виставі за п’єсою Антона Чехова “Чайка”. Згодом ця робота дала їй перепустку у світ великого кіно. Пізніше Глорія зіграла у десятках фільмів, серед яких стрічки у жанрі хоррору “Старий темний будинок” та “Людина-невидимка”. Крім того, вона грала роль королеви Анни в музичній комедії “Три мушкетери”.

Вже рідкісний глядач пам’ятав таку актрису, як Глорія Стюарт, коли Джеймс Кемерон у травні 1996 року вирішив покликати її на роль Роуз у стрічці “Титанік” і надіслав сценарій. Жінка згадувала: “Я одразу зрозуміла, що фільм буде чудовим. Це була та роль, на яку я чекала все життя”. За її словами, вона вірила у свої можливості та змогла передати так глибинні почуття літньої Рози, як задумав режисер.

“Коли я закінчила школу, всі казали, що я буду успішною. Але я й не здогадувалась, скільки мені доведеться чекати”, — зізнавалася 87-річна Глорія Стюарт після прем’єри фільму “Титанік”.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.