Аналітики ISW назвали причини скасування парадів в Росії на 9 травня

Аналітики ISW назвали причини скасування парадів в Росії на 9 травня

Путін на параді / фото: sova.news

В Кремлі посилюється тривога через удари безпілотників в центрі Москви 3 травня. У зв’язку з цим, російські чиновники, ймовірно, скористаються цим інцидентом, щоб збільшити кількість скасувань парадів до Дня Перемоги 9 травня.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що чиновники РФ скасували паради 9 травня в 21 місті Росії та окупованому Криму без офіційного обґрунтування чи з міркувань безпеки. Російські чиновники в кількох містах заявили, що вони скасовують святкові заходи та військові паради 9 травня через турботу про учасників “спеціальної військової операції”. 

Раніше ISW оцінювало, що Кремль використає інцидент із вибухом в Кремлі 3 травня, щоб скасувати традиційні заходи до дня Перемоги та збільшити свої інформаційні зусилля, аби представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для Росії.

“Кремль, імовірно, сподівається обмежити типові заходи 9 травня, щоб приховати деградацію російської армії, оскільки парад до дня Перемоги демонстративно показує передову російську військову техніку, значна частина якої є або критичною для російських операцій в Україні, або була знищена за 14 місяців виснажливих боїв”, – зазначають в ISW.

Аналітики додають, що Кремль сподівається стримати події 9 травня, ймовірно, через побоювання, що святкування вшанування загиблих військовослужбовців можуть стати потенційним джерелом внутрішньої негативної реакції на високу кількість втрат Росії в Україні. З цих же причин, російські чиновники скасували заходи пам’яті “Безсмертного полку” в останні тижні.

ISW звертає увагу на те, що російські джерела продовжують реагувати на удар безпілотника по Кремлю. Зокрема, слідчий комітет РФ вирішив заявити, що відкрив кримінальну справу “за фактом терористичного акту у зв’язку зі спробою завдати удару по Кремлю”. Також комітет ще більше посилив твердження про те, що в ударі нібито “винен Київ”.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.