Резніков розповів, як Росія може виправдати провали в Україні

Резніков розповів, як Росія може виправдати провали в Україні

Резніков / фото: novyny.live

В Кремлі розглядають різні сценарії виправдання всередині країни численних поразок російської армії на фронті. За одним із них Росія може влаштувати на своїй території техногенну катастрофу. Це відволіче громадян Росії від новин про війну в Україні і зосередить увагу на катаклізмі.

Таку думку висловив глава Міноборони Олексій Резніков в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, через “від’ємні успіхи” російських солдатів на полі бою Росія може озвучити черговий “жест доброї волі”. Цілком ймовірно, що росіяни аргументують відхід із певних окупованих територій штучно спричиненою техногенною катастрофою в самій Росії.

Міністр оборони зазначив, що в Кремлі переймаються варіантами можливих сценаріїв, які б дозволили виправдати всередині свого суспільства черговий успіх ЗСУ, а також підводили до скорішого завершення так званою “СВО”. Це стає помітним, якщо слідкувати за риторикою публічних російських каналів.

“Якщо вже поспостерігати за низкою публічних висловлювань на російських ресурсах, то можна побачити, що вже лунають фрази, мовляв: “Треба, напевно, закінчувати “СВО”, “треба переходити до оборони”, “треба утримати наші “новоприбулі” території”, – сказав Резніков.

Глава відомства припустив, одним із варіантів “відіграти” черговий успіх української армії може бути “жест доброї волі” під виглядом якогось катаклізму.

“Це не мій прогноз, а міркування, але все ж таки я не здивуюся, якщо в них з’явиться в сценарії якась проблема, серйозного катастрофічного виду, техногенного, на території Росії. Скажімо, щось станеться з електростанцією, гідроелектростанцією, АЕС, з’являться ризики для населення, і це потребуватиме негайної уваги уряду, акумуляції ресурсів, зокрема солдатів”, – припустив Резніков.

На думку політика, в такий спосіб Кремлю вдасться поясними пересічним росіянам, чому “спеціальну військову операцію” в Україні треба закінчувати.

Вчора міністр оборони в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив, що вірить в успішність українського контрнаступу, підготовчий етап до якого виходить на фінішну пряму, а остаточне рішення про місце та час контрнаступу ухвалить Генштаб.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.