Названо найкорисніші способи заварювання кави для здоров’я

Названо найкорисніші способи заварювання кави для здоров’я

Кава / фото: pexels.com

З філіжанки запашної кави ми розпочинаємо ранок. Вона бадьорить, заряджає енергією і допомагає зосередитись на справах. Втім, не кожна кава має такі властивості, а лише  та, яка правильно приготована, оскільки містить незамінні сполуки.

Про це повідомляє Medium.

Багато людей звикли починати свій ранок з чашки запашної свіжозвареної кави. Цей напій нині є одним з найпопулярніших в світі. Вживання кави щодня не є шкідливою звичкою, радше навпаки. Доведено, що кава приносить дає людині не лише заряд бадьорості та енергійності.

Згідно досліджень, кава містить багато корисних речовин: калій, магній, кальцій, фосфор, вітаміни, органічні кислоти і кофеїн. Та окрім підбадьорливих властивостей, вона ще й на короткий час покращує пам’ять і уважність, полегшує головний біль, нормалізує рівень цукру в крові, знижує ризик серцевих нападів та скорочує ризик передчасної смерті.

Втім є певні нюанси у приготуванні кави, і саме від них залежить наскільки корисним буде ваш напій. До них відносяться: вид кавових зерен, ступінь обсмаження, додаткові складники напою (молоко, цукор, вершки) і власне спосіб приготування кави.

Спосіб заварювання кави має величезний вплив на те, які корисні сполуки опиняться у вашій чашці. Найважливішими є жиророзчинні сполуки під назвою кафестол і кахвеол. Вони несуть велику користь для когнітивної діяльності. Ці сполуки не лише бадорять наш мозок, а ще й знижують ризики раку та діабету, захищають печінку та зменшують запалення в організмі.

Тож, якщо ви хочете, аби філіжанка кави принесла вам максимум користі, радимо відмовитись від використання паперових фільтрів і скористатися перевіреними методами приготування, наприклад, заварити каву в турці або у френч пресі. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.