Знайшлося наукове пояснення полярному сяйву над Україною

Знайшлося наукове пояснення полярному сяйву над Україною

Північне сяйво в Україні / фото: РБК Україна

Та заграва, яку бачили українці з кількох областей не є новою зброєю армії РФ або сигналом від НЛО. Квітневе сяйво в нічному небі над Україною – це результат погоди на Сонці. 

Про це повідомляє Weatherboy. 

Сяйво рожевого і зеленого кольорів українці спостерігали ввечері, в суботу 23 квітня. Чимось віддалено це явище нагадало північне сяйво. У США теж була така заграва, але з урахуванням в різниці та часі, її  спостерігали в ніч на 24 квітня. Сяйво бачили американці з південних і центральних Штатів.

Що за дивне сяйво бачили в США і Україні

Вчені кажуть, що заграва була спровокована потужною геомагнітною бурею. Саме вона спровокувала “сяйво”, в місцях, де його зазвичай бути не повинно.

Викид коронарної маси на Сонці в цей раз виявився настільки сильним, що його змогли не тільки відчути, але і побачити деякі жителі планети Земля. Центр прогнозування космічної погоди США оцінив сонячну бурю в 4G. 

Коли на Сонці відбуваються такі спалахи й коронарна маса направляється в бік нашої планети, спрацьовує геомагнітне захисне поле. Цей фізично-космічний контакт і називається бурею.  

Тобто наша планета сама піклується про себе. Якби не було геомагнітного поля, людство б давно загинуло від сонячної радіації та таких ось сплесків. 

В Україні сяйво у вечірньому небі спостерігали жителі Київської, Чернігівської, Черкаської, Волинської та Рівненської областей. Такі явища насправді дуже сильно можуть впливати на самопочуття людини. Крім красивого явища в атмосфері можуть бути тотальні скарги на погане самопочуття у метеозалежних людей. 

Крім цього, якщо сплески володіють великою потужністю, на Землі може пропасти мобільний зв’язок та інтернет.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.