У США народилося теля з дуже рідкісною мутацією

У США народилося теля з дуже рідкісною мутацією

Теля народилося з двома головами / фото: PEN NEWS

На одній з американських ферм на світ з’явилося теля з рідкісною і незвичайною мутацією. Вона зустрічається навіть менше, ніж у 0.5% випадків серед великої рогатої худоби. Якщо бути точнішими, то ймовірність появи на світ таких мутантів становить лише 0.39%.

Про це повідомляє Express.

Теля народилося з двома головами. Оскільки це рідкісна і складна патологія, тварина не вижила. Зате вдалося врятувати корову, яка його носила в собі. 

Про незвичайного мутанта в мережі інтернет повідала Леслі Ханевілл. Ця 38 річна американка доглядала за великою рогатою худобою своїх батьків. У них є ферми в Неваді та в Каліфорнії, де жінка з ранніх років допомагала з господарством.

Леслі розповіла, що помітила, як одна з корів мала отелитися. У принципі в корів пологи проходять не складно, але присутність людини поруч важлива. Іноді теля потрібно тягнути з телиці, іноді необхідно колоти дорослій тварині ліки. Ситуації бувають різними, наприклад, як ця.

Ханевілл оглянула корову під час пологів і помітила, що голова та копита дитини вже були в родових шляхах. На початку очікувалося, що пологи пройдуть легко, але щось пішло не так.

Одна голова теляти з’явилася, але щось заважало з’явитися йому на світ. Повторний огляд підтвердив, що є щось іще, що заважає вийти теляті. Ніхто й припустити не міг, що це ще одна голова.

На щастя, Леслі тваринниця з досвідом. Тому вона швидко збагнула що робити. От тільки за все своє життя вона нічого подібного не бачила.

Така мутація називається поліцефалія. Вона трапляється і в інших тварин, наприклад у кішок, мишей, птахів і навіть людей. У таких випадках рідко мутанту вдається вижити. Насправді це мали бути близнюки, які в утробі зрослися і їхні системи органів стали єдиною. Часто у поліцефалів попутно ще багато внутрішніх патологій, несумісних із життям, тому вони здебільшого гинуть. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.