Переваги та недоліки брикетів РУФ

Переваги та недоліки брикетів РУФ

Сьогодні на ринку представлений величезних вибір паливних матеріалів, серед яких особливе місце займають брикети РУФ. Це тверде паливо, яке популярне для обігріву як житлових будинків, так і приміщень промислового або складського призначення. Брикети підходять для різного опалювального обладнання, зокрема печей, камінів, буржуйок, а також твердопаливних котлів.

Якісні брикети РУФ мають значну енергетичну ефективність, чим не можуть похвалитися багато інших матеріалів. Розглянемо більш детально основні переваги та недоліки такого біопалива.

У чому полягають плюси матеріалу?

Основними перевагами брикетів RUF є такі:

  • під час горіння біопаливо не тріскається, що створює максимально безпечні умови для людей і унеможливлює виникнення пожеж;
  • високий рівень тепловіддачі під час тривалого горіння;
  • зручність транспортування, що робить євродрова доволі практичними;
  • стійкість до руйнівного впливу вологи;
  • економна витрата сировини: порівняно з дровами брикети витрачаються майже вдвічі-втричі менше;
  • при наявності у складі берези на внутрішній поверхні опалювального обладнання не будуть накопичуватися нагар і смола, що значно полегшує процес догляду за котлом;
  • завдяки своїй компактності брикети легко складати, вони займають менше місця в приміщенні.

Перераховані переваги свідчать про те, що брикети RUF є одним із найоптимальніших видів палива для приміщень.

Мінуси брикетів RUF

Окрім переваг, такий матеріал має певні недоліки:

  • Висока вартість. Спочатку ціна брикетів може здатися дорожчою за звичайні дрова. Але тут потрібні детальні прорахунки. Необхідно прорахувати вартість одиниці тепла, яку можна отримати від дров і брикетів.
  • Чутливість до надмірної вологи. Брикети під впливом вологи можуть розсипатися. Тому варто забезпечити належні умови зберігання. Це може бути закритий склад, який чудово провітрюється.
  • Трапляються вироби низької якості. Купуючи таке біопаливо, переконайтеся в якості їх виробництва. До складу цього паливного матеріалу можуть додаватися м’які породи дерева, гнила чи оброблена хімічними речовинами деревина тощо. Завдяки додаванню зайвих компонентів збільшується вага брикетів, але знижується їх якість.

Брикети РУФ зазвичай виробляються з тирси, соняшникового лушпиння, рису, торфу та іншої сировини. Залежно від матеріалу виготовлення змінюються показники калорійності, зольності, сажі, тривалості згоряння. Отже, брикети з різної сировини мають індивідуальні технічні характеристики, що потрібно враховувати під час вибору такого біопалива.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.