Єрмак спростував заяву Пригожина про захоплення Бахмута

Єрмак спростував заяву Пригожина про захоплення Бахмута

Бої за Бахмут / фото: 24 канал

Глава ПВК “Вагнер” зробив у неділю гучну заяву про нібито “взяття Бахмута”. Насправді за місто-фортецю тривають запеклі бої. Українські захисники відбивають атаки російських окупантів та тримають оборону Бахмута.

Про це одночасно повідомляє кілька джерел, зокрема керівник ОП Андрій Єрмак.

В своєму телеграмі Єрмак спростував недавню брехливу заяву ватажка “вагнерівців” про захоплення Бахмута, цього разу “юридичне”.

“Бахмут — це Україна. Спокійно реагуйте на фейки тих, хто вигадує “пабєду”, якої в реальності нема, — написав керівник ОП Андрій Єрмак. 

Нагадаємо, пізно вночі 2 квітня засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожина оприлюднив відео, де заявив, що його найманці нібито “взяли Бахмут”. За його словами, над міською адміністрацією піднято російський прапор в пам’ять про вбитого пропагандиста Владлена Татарського. За даними росЗМІ він загинув того ж дня в результаті вибуху в одному з кафе у Санкт-Петербурзі.

“2 квітня 2023 року, 23:00. Ми поставили російський прапор із написом “Владлену Татарському добра пам’ять” та прапор ПВК “Вагнер” на міській адміністрації Бахмута. Юридично Бахмут узято. У західних районах зосереджений супротивник”, – повідомив Пригожин.

Речник Східного угрупування ЗСУ Череватий також відреагував на заяву Пригожина. За його словами, Бахмут є українським, а навколо міськради точаться бої.

“Вони [росіяни] нічого не захопили і, м’яко кажучи, дуже далекі від цього”, – прокоментував відео речник ЗСУ.

Українські прикордонники також спростовують фейкові заяви росіян про нібито захоплення Бахмута. Натомість вони показали кадри запеклих боїв за місто-фортецю з підписом: “Фортеця Бахмут. Стоїмо”.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.