Аналітик розповів, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

Аналітик розповів, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

Контрнаступ ЗСУ / фото: УНІАН

Україна очікує прибуття танків Leopard 2 німецького виробництва від своїх союзників. Після формування повноцінної танкової бригади може розпочатися контрнаступ ЗСУ.

Про це в коментарі британському каналу Sky News заявив військовий аналітик Майкл Кларк.

За його словами, для створення однієї повноцінної танкової бригади знадобиться близько ста танків. Поки ж Україна отримала певну кількість танків Leopard 2 від різних країн. Зокрема не менше 14 “Леопардів” передала Польща, 18 танків надійшло від Німеччини, 8 танків передала Норвегія, 3 танки прибули з Португалії. Також в Україні вже є перші британські танки Challenger 2. Проте наявної кількості західних танків в ЗСУ поки не достатньо для відправки на фронт.

“Коли буде зібрано від 50 до 100 танків, це вже буде зовсім інша історія”, – сказав Кларк.

За словами аналітика, Україна очікуватиме прибуття решти обіцяних партнерами танків аби розпочати контрнаступ. На це потрібно ще близько місяця, вважає експерт. До того ж, за цей час має закінчитися небезпечний сезон бездоріжжя. Рух танків по мокрій місцевості є ускладненим і важка техніка може стати легкою здобиччю противника.

“Якщо вони зроблять це правильно, з усією бронетехнікою, яка йде з нею, з усім прикриттям і всім іншим, вони проріжуть все, що є у росіян на землі. Але вони повинні зробити це правильно, і саме тому вони не підуть [в наступ] раніше”, – заявив Кларк.

Про паніку російських військовослужбовців на окупованих територіях України через майбутній контрнаступ ЗСУ розповів днями військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телеканалу “Град”. 

“Сьогодні російські окупанти демонструють дійсно високий рівень нервозності. Вони трохи панікують, бо вони повноцінно не можуть передбачити, де відбуватиметься контрнаступ, якими силами ЗСУ”, – заявив Коваленко. Говорячи ж про терміни, коли може початися контрнаступ ЗСУ, експерт сказав: “Можливо, в квітні, можливо, в травні”.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.