У США оцінили шанси ЗСУ на проведення весняного контрнаступу

У США оцінили шанси ЗСУ на проведення весняного контрнаступу

Ллойд Остін / фото: 24 канал

Міністерство оборони США вважає, що Україна має “хороші шанси” на проведення успішних контрнаступальних дій навесні. Сприятливі умови для цього виникають на тлі виснаження російської армії та нестачі артилерійських боєприпасів у ворога.

Про це повідомляють Новини Планети із посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна.

Остін заявив, що Україна завдяки західній зброї наразі має “значну перевагу” в порівнянні з виснаженими російськими силами. Однак він зазначив, що наразі відбуваються “досить серйозні бої в районі Бахмута”, а лінія фронту періодично змінюється то в один, то в інший бік.

“Я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили і продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх”, – вважає Остін.

Очільник Пентагону звернув увагу на той факт, що Росія все частіше постає перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей і тому вимушена розконсервовувати застарілу техніку. 

“Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як Росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці”, – заявив міністр оборони США.

На минулому тижні радник головнокомандувача Валерія Залужного та президент Американського університету в Києві Ден Райс зробив гучну заяву щодо весняного українського контрнаступу. За його словами, сьогодні на фронті знищуються всі найкращі підрозділи російської армії і тому для українських сил настає найкращий час для контрнаступу.

“Навесні Україна матиме набагато сильнішу армію, набагато краще забезпечення, ніж це було рік тому. І ви повинні перейти до наступу, щоб відвоювати позиції. І я вірю, що цієї весни Україна матиме дуже потужний контрнаступ, який шокує світ”, – наголосив Райс.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.