В ISW назвали три варіанти розвитку подій в Україні

В ISW назвали три варіанти розвитку подій в Україні

ЗСУ / фото: Генштаб

Путін зосереджений на досягненні поставленої мети із захоплення України. Він не розглядає зараз жодних компромісних умов для переговорів, крім перемоги Росії. Водночас Україна отримує шанс переконати Путіна сісти за стіл переговорів шляхом здійснення успішного контрнаступу.

Про це повідомляє ISW. 

Фахівці наголошують, що Путін ініціював нинішню війну і є ключовим її гравцем, який повинен вирішити, що він не може досягти своєї мети за допомогою військової сили і натомість має брати участь у врегулюванні конфлікту шляхом переговорів, якщо війна має закінчитися таким чином. Однак, поки що Путін не схильний до будь-яких компромісних переговорів, вважають в ISW.

“Ні Україна, ні Захід не переконали Путіна в тому, що він повинен розглянути можливість будь-якого компромісу. Натомість Путін залишається зосередженим на досягненні своїх початкових військових цілей шляхом затяжного конфлікту, в якому він переможе, нав’язавши силою свою волю Україні або зламавши волю України після того, як Захід припинить підтримувати Київ”, – зазначається у матеріалі ISW.

Продовження наступу армії РФ навколо Бахмута, Авдіївки і вздовж лінії фронту в Луганській і західній частині Донецької областей, як вважають в ISW, говорить про те, що Путін все ще намагається перемогти. Водночас, зараз він боїться йти ва-банк і не ставить жодних умов для переговорів, крім повного успіху Росії. 

“Путін не вдається до виважених військових рішень, які б свідчили про серйозність намірів знайти компромісне рішення шляхом переговорів. Нинішні ж лінії фронту створюють сприятливі умови для відновлення російського наступу, у випадку якби Путін запропонував прийняти їх як кордон припинення вогню. Втім, він цього явно не бажає робити”, – повідомляє ISW.

Зараз Україна зараз має три варіанти дій на думку аналітиків Інституту:

  • зупинка бойових дій, навіть якщо російські атаки з землі та повітря продовжаться – цей варіант призведе до нищівної поразки;
  • вести військові дії досить обмежено, щоб мати змогу лише утримати нинішню лінію фронту – цей варіант в дійсності лише заохочуватиме Путіна до подальших атак і досягнення перемоги;
  • почати послідовний контрнаступ, щоб переконати Путіна сісти за стіл переговорів, або ж створити такі військові реалії, щоб Київ та західні союзники змогли своїми силами ефективно заморозити війну попри рішення Путіна.
Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.