Фізична активність: скільки хвилин в день займатись, щоб жити довше

Фізична активність: скільки хвилин в день займатись, щоб жити довше

Ходьба / фото: freepik.com

Вчені Кембриджського університету впевнені, що будь-яка фізична активність – це краще, ніж не робити нічого. Однак, є мінімум часу, який рекомендується приділяти щодня аби уникнути передчасної смерті.

Про це повідомляє BBC.

Національна служба охорони здоров’я наводить наступні рекомендації: 150 – 300 хвилин помірної фізичної активності на тиждень або ж 75 – 100 хвилин інтенсивної. Але будьмо відверті – мало хто дотримується цих порад.

Тож британські вчені вирішили провели аналіз великої кількості досліджень щодо фізичної активності і зробили несподіваний висновок – достатньо 75 хвилин активності на тиждень аби запобігти кожному 20-му випадку серцево-судинних захворювань і майже кожному 30-му випадку раку. 

Якщо розділити цей час пропорційно кількості днів тижня, то виходить, що в день вам достатньо всього 11 хвилин проявляти фізичну активність. Це допоможе зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту на 17% і раку на 7%. Під це визначення підпадають їзда на велосипеді, швидка ходьба, піші прогулянки, танці, бадмінтон тощо.

“Ви повинні відчути, що рухаєтесь, ваше серце б’ється швидше, але ви не обов’язково маєте відчувати задишку. Якщо ж ви відчуваєте, що 75 хвилин активності на тиждень вам під силу, то можете спробувати поступово збільшити їх до рекомендованої кількості”, – радить керівник дослідження Сорен Браге.

Дослідники рекомендують по можливості ходити на роботу або в магазин пішки або їздити на велосипеді, грати з дітьми та онуками в активні ігри. Загалом, на їх думку, включення приємних занять до тижневого розпорядку людини стане найкращим способом збільшити кількість фізичної активності.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.