Як вибрати кухонний блендер

Як вибрати кухонний блендер

Кухонні блендери можуть замінити собою кілька приладів: міксер, кавомолку, кухонний комбайн, не кажучи вже про давно застарілий віночок для збивання тіста. Сучасна багатофункціональна техніка дуже спрощує життя, але тільки якщо прилад куплений з урахуванням потреб та можливостей. Як вибрати блендер – дізнайтесь у нашій статті.

Різновиди блендерів

Залежно від способу застосування прилади поділяються на дві групи:

  • Стаціонарні. Це прилади для приготування коктейлів, смузі, супів-пюре, але їх нераціонально використовуватиме подрібнення сухих інгредієнтів.
  • Занурювальні пристрої з змінними насадками, які можна використовувати для різних типів м’яких продуктів. За допомогою занурюваних моделей можна збивати м’ясо, рибу, відварені овочі. Такий блендер під час роботи слід тримати в руках. Варто бути дуже уважним, щоб подрібнені продукти не забризкали стіни та робочу поверхню.

Потужні моделі іноді можна використовувати не за прямим призначенням, але краще вибрати прилад для виконання конкретних завдань. Від кулінарних переваг залежить, які кухонні блендери підійдуть саме вам.

Як вибрати стаціонарний блендер

При покупці пристроїв враховують такі параметри:

  • Потужність. Залежить від поставленої мети. Для супів та смузі вистачає 300–500 Вт. Більшість завдань підійдуть прилади 600–800 Вт. Якщо потрібно замішувати тісто, шукайте пристрої з номінальною потужністю 1000 Вт.
  • Доступні режими. Стаціонарна модель з 2-4 швидкісними режимами підходить для багатьох операцій із напівфабрикатами.
  • Форма та матеріал ножів. Зустрічаються ножі прямі та вигнуті. Консистенція готових страв виходить одноріднішою, якщо у блендера вигнуті ножі. З матеріалів варто віддати перевагу нержавійці – вона практична і довговічна.
  • Об’єм чаші. Враховуйте кількість членів сім’ї, які претендують на порцію смузі чи супу-пюре. Для одного користувача підійдуть чаші 1 л, для сім’ї краще взяти 2-літровий блендер.
  • Матеріали чаші та корпусу. Виробники пропонують пластик, скло, метал. Пристрої з пластиковим корпусом дешевші. Скло більш стійке до зношування та впливу високих температур, але з необережності може розбитися. Метал надійний, це найкращий матеріал для корпусу, але непрозові чаші не дають стежити за процесом. Блендери із різних матеріалів можна купити в інтернет-магазині Алло у Дніпрі.

Поради щодо вибору занурювального блендера

Конструктивні відмінності визначають низку параметрів, які важливі при купівлі занурювальних моделей.

На які характеристики звертають увагу:

  • Потужність. Якщо планується незначне навантаження, підійдуть блендери 450 Вт. Якщо ви бажаєте перемелювати м’ясо у фарш, дробити горіхи або заморожені овочі, знадобляться пристрої потужністю 650–800 Вт.
  • Кількість режимів. Враховуйте, які операції повинен виконати побутовий прилад, та не переплачуйте за зайві опції. Для потреб середньостатистичної домогосподарки вистачає функціоналу пристроїв із 2–4 швидкостями.
  • Живлення. Є обладнання з кабелем та акумуляторне. Вибирайте, що зручніше для вас.

Також важливою є комплектація пристрою. Прилад продається з трьома стандартними насадками, але є моделі, у яких вибір комплектуючих є ширшим.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.