Переваги таргетованої реклами для бізнесу

Переваги таргетованої реклами для бізнесу

Якісна реклама – це половина успіху в продажах. Але, щоб знайти “свого” клієнта – потрібно постаратись. Статистика свідчить, що левова частка цільової аудиторії будь-якого бренду проводить в соцмережах мінімум 2-3 години за добу. Тому – просування продукту не обходиться без таргетованої реклами.

Три причини, чому потрібно використовувати таргетовану рекламу:

  1. Точність налаштувань та пошуку потенційного клієнта. Спеціаліст може чітко налаштувати показ реклами на необхідну йому аудиторію – вибирати конкретну стать або вік, геолокацію, інтереси. Це дозволить вам звузити коло потенційних покупців і не витратити бюджет даремно

  2. Великі охоплення. Ви тільки уявіть – 91 % людей у віці від 25 до 45 років ведуть соціальні мережі і заходять туди не рідше, ніж 1 раз в день. По факту – це мільярди людей, які можуть придбати аш товар чи послугу. Правильна організація рекламного процесу допоможе вам привернути увагу великої кількості потенційних покупців, частина з яких перетвориться в реальних клієнтів

  3. Просування в інтернеті можна налаштовувати і без сайту. Якщо у вас невеличкий бізнес і вам не потрібен (або ви ще не створили) сайт , то таргет може працювати і без сайту. Щоб налаштувати рекламу та отримувати замовлення – достатньо мати сторінку в соцмережах. Звісно, її потрібно завчасно заповнити, оформити і постійно наповнювати корисною інформацією.

Та головний секрет успіх роботи цієї реклами – це знання. На перший погляд, може здатись, що таргетована реклама не потребує сил, ресурсів, витрат та особливих знань. Але, як показує досвід, такі рішення не приносять успіху ні виконавцю, ні замовнику. Звідси – сумні історії та досвід про “злитий бюджет” і відсутність результатів.

Як ефективно налаштувати таргетовану рекламу?

Таргетована реклама – це комплекс дій. Від підбору текстів, креативів (зображень), до налаштування показників аудиторії та аналізу результатів.

Отож, щоб налаштувати ефективну таргетовану рекламу для бізнесу обов’язково необхідно:

  1. Чітко проаналізувати потреби та болі цільової аудиторії.

Щоб знайти аудиторію, треба дізнатись про неї все. Або майже все) Американці кажуть, щоб пізнати свого героя, ви маєте походити у його кедах. Це десь так і з таргетом. Для того, щоб реклама була ефективною – вам варто проаналізувати і вивчити завдання і місію бренду, особливості товару, а тоді – шукати його потенційних клієнтів, і дізнаватись їх інтереси, цінності, особливості.

Наприклад, послуги майстра манікюру найчастіше таргетують на жіночу аудиторію, а ось рекламу нового спінінга чи паяльника – на чоловічу.

  1. Створити дієве оголошення (креатив)

Тут можна працювати в тандемі з копірайтером та дизайнером. Картинка як і текст має говорити про ціннісну пропозицію, переваги, вигоду для клієнта. Звісно, варто врахувати й те, що Фейсбук та Інстаграм не пропускают до показу всю рекламу. У таргеті – існують певні обмеження. Продумане оголошення має одночасно і привертати увагу і одразу вказувати, чим воно буде корисне чи цікаве для потенційного клієнта.

Пам’ятайте, що таргетовану рекламу бачат потенційні покупці незалежно від того хочуть вони придбати ваш товар зараз, чи ні. Але – оголошення може спонукати їх до дії, а значить – і пришвидшувати покупку. Майбутні клієнти можуть взагалі не знати про той товар чи послугу, що ви рекламуєте. Але – хороша реклама може зацікавити його.

  1. Аналіз

Реклама може не зайти.  З п’яти оголошень може спрацювати лише одне. Або – всі. Завдання таргетолога проаналізувати результати та зробити висновки. Що спрацювало, а що – ні. Чому, як, хто відреагував? Врахувати ці всі фактори не просто, але реально. Тоді – ви зможете покращити свою наступну рекламу.

І найголовніше питання – а хто ж цьому може навчити?

Звісно, лише лектори – практикуючі фахівці з великим досвідом роботи в сфері інтернет-маркетингу та викладання. Знайти таких не просто, але – реально. Ділимось з вами посиланням, де зібрані найкращі та перевірені практики, що можуть і вміють ділитись своїми знаннями й  досвідом: webpromoexperts.net/ua/courses/targetirovannaa-reklama/

Ваше резюме після цього курсу точно розшириться такими навичками як:

  • Створення стратегії просування

  • Запуск та оптимізація рекламних кампаній у Instagram, Facebook

  • Робота з аудиторіями

  • Робота з Facebook Pixel

  • Аналіз рекламних кампаній у Facebook та Google Analytics

  • Побудова воронки продажів

  • Створення Customer Journey Map

  • Налаштування динамічного ремаркетингу

  • Створення рекламних креативів

А головне – ви працюватимете на результат. А отже – і на достойну оплату за свою роботу.

Не відкладайте навчання на майбутнє. Отримуйте нову професію вже сьогодні.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.