Гайдай пояснив, чому «великий» наступ росіян захлинувся

Гайдай пояснив, чому «великий» наступ росіян захлинувся

Російські окупанти / фото: росзмі

Масштабний наступ російської армії, про який українців попереджали з кінця минулого року, схоже провалився. Рішення Путіна проводити так звану “часткову” мобілізацію цивільних також не дало очікуваної військової переваги на полі бою. Навряд чи змінить ситуацію і ймовірний призов до збройних сил РФ юнаків.

Таку думку висловив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі Оnline.ua.

Гайдай зазначив, що керівництво Кремля припустилося серйозної помилки, коли почало “масштабний” наступ на сході України. Люди цивільних професій, які потрапили під так звану “часткову” мобілізацію, не мають достатнього досвіду та мотивації для ведення бойових дій. 

За словами очільника Луганської ОВА, більшість російських мобілізованих, які потрапляють на фронт в Україні, мають лише одну мрію — втекти та вижити. Саме тому й провалився новий “великий” наступ Росії, оскільки мобілізовані не знають, як воювати, не налаштовані це робити й хочуть просто втекти додому будь-яким способом. 

Не дасть величезної військової переваги на полі бою і призов до лав ворожої армії юнаків 2006 року народження. На думку Гайдая, їх чекає участь “статистів, які гинуть у величезних кількостях”. 

“Давайте згадаємо, наскільки у нас суттєво почала збільшуватися кількість ліквідованих солдатів РФ, вона геометрично почала зростати… А чому? Тому що за 2-3 місяці неможливо із цивільного зробити кадрового військового”, – пояснює Сергій Гайдай. 

Однак, очільник Луганської ОВА вважає неправильним недооцінювати російських мобілізованих, оскільки вони продовжують стріляти у бік наших воїнів та намагаються вести наступ на деяких ділянках фронту. Не дивлячись на те, що вони гинуть “пачками”, це все одно призводить до втрат з нашого боку також.

“Однак з їхнього боку гине непотріб, а з нашого – справжні герої, які пожертвували життям заради перемоги”, – сказав Сергій Гайдай.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.