В ЗСУ пояснили, чому важливо утримувати Бахмут

В ЗСУ пояснили, чому важливо утримувати Бахмут

Олександр Сирський / фото: golosameriki.com

Актуальність оборони Бахмута зростає з кожним днем. Для українських сил це дає змогу виграти час для підготовки до майбутніх наступальних операцій. Крім того, в боях за Бахмут Росія втрачає найбільш підготовлені штурмові загони ПВК “Вагнер”.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський Military Media Center.

За словами Сирського, кожен день оборони міста дозволяє українським збройним силам “виграти час” для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій. 

Він також підкреслив, що у боях за східне місто на Донеччині Росія втрачає найбільш  боєздатні із своїх військових – штурмові загони ПВК “Вагнер”. 

“Тисячі ворогів, які загинули при штурмі міста – тому яскраве підтвердження. Пишаюся мужністю та героїзмом наших воїнів, які своєю стійкістю зривають плани агресора”, – сказав Сирський. 

За словами військового, у разі захоплення вагнерівцями Бахмута “у противника будуть розв’язані руки”. В такому випадку Росія “зможе розпочати широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці”, вважає Сирський. 

На даний момент у боях за Бахмут українським військовим вдається завдавати окупантам значних втрат – як особового складу, так і військової техніки. Саме тому, кожен день стійкого опору ЗСУ дає  дорогоцінний час для зменшення наступальних потужностей ворога. 

Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні повідомив, що упродовж 9 березня армія РФ не припиняла штурмувати Бахмут. Однак сили оборони відбили атаки від міста. За минулу добу окупанти здійснили близько 20 обстрілів Бахмута з різних типів артилерії, а загалом на Бахмутському напрямку армія РФ завдала 128 ударів.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.