Які плани Росії щодо Вугледару — прогноз британської розвідки

Які плани Росії щодо Вугледару — прогноз британської розвідки

Російські окупанти / фото: 24 канал

Військове керівництво РФ, схоже, стикнулося з дилемою: в одного боку – розглядається можливість повторного наступу на Вугледар, з іншого – подвоєння зусиль у боях за Бахмут та Кремінну. Раніше прорив у Вугледарі розглядався загарбниками як спосіб досягнення оперативно значущого успіху.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

У повідомленні зазначається, що донедавна російське командування, ймовірно, розглядало прорив у Вугледарі як ключовий спосіб досягти оперативно значущого успіху на полі бою. Втім, допоки ситуація на фронті розгортається таким чином, що перед кремлівським військовим керівництвом постає дилема: спробувати наступний штурм Вугледара чи підтримувати інтенсивні бої далі на північ поблизу Бахмута та Кремінної.

У британській розвідці нагадують, що 4 березня 2023 року Мінборони РФ оприлюднило відео рідкісного візиту міністра оборони Росії Сергія Шойгу на тимчасово окуповані території України. При цьому, єдиним російським польовим командиром, показаним на відео, був генерал-полковник Рустам Мурадов. 

Відомо, що саме Мурадов є відповідальним за Вугледарський район Донецької області, де за останні три місяці кілька ворожих штурмів зазнали невдачі.

“Існує реальна можливість, що це було частково відповіддю на нещодавні кадри, на яких власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин відвідує своїх бійців на передовій”, — йдеться у звіті британської розвідки.

Там також додали, що ПВК “Вагнер перебуває у гучній суперечці з Міністерством оборони Росії, а Шойгу, ймовірно, чутливий до того, що його порівнюють з Пригожиним.

Як стверджує Генштаб, у вищому військовому керівництві РФ назріває конфлікт через значні втрати і відсутність реальних досягнень на фронті. Керівництво Міноборони Росії вимагає від свого командування на Вугледарському напрямку “взяти місто за будь-яку ціну”, проте військовослужбовці відмовляються йти на штурм укріплених позицій ЗСУ без жодного забезпечення та підготовки.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.