Генерал США розказав, до чого призведе втрата Криму Росією

Генерал США розказав, до чого призведе втрата Криму Росією

Бен Ходжес / фото: rbc.ua

Деокупація Криму українськими силами призведе до невідворотних процесів у Росії і ускладнить її підтримку з боку Китаю та Ірану. Також втрата півострова ще більше загострить конфлікт між Міноборони Росії та ПВК “Вагнер”.

Про це УНІАН повідомив екс-командувач військами США в Європі Бен Ходжес.

Ходжес вважає звільнення Криму вирішальним моментом у війні України з Росією. Він назвав дві важливі речі, які відбудуться всередині країни-агресора після деокупації півострова.

“По-перше, втрата Криму призведе до докорінних змін на російському боці. Навіть зараз є великий конфлікт між Пригожиним, Шойгу, Кадировим. Ці хлопці ненавидять один одного. Я думаю, російський Генштаб сподівається, що Пригожин програє, а їхні люди виграють. Отже, уявіть, яким буде результат втрати Криму, до чого він призведе на їхньому боці”, – сказав Ходжес.

Генерал-лейтенант звернув увагу на достатню обмеженість Росії у високоточній зброї. В перспективі це змусить Кремль прийняти рішення про відведення з Криму Чорноморського флоту.

“По-друге, їхні запаси високоточної зброї обмежені. Вони зараз, буквально, змушені розбирати пральні машини і робити з них ракети. На цьому фоні, втрата Криму ускладнить підтримку Росії з боку Китаю та Ірану. Це підсилить ефект на додаток то того, що Росія відсуне свої війська, не зможе використовувати Чорноморський флот або запускати з Криму іранські дрони”, – зазначив військовий.

Американський генерал розкритикував небажання Джо Байдена надавати Україні винищувачі F-16. На його думку “адміністрація Байдена отримує погані поради від Ради Нацбезпеки США та від Пентагону стосовно того, що треба, а що не треба”. При цьому, Ходжес порадив адміністрації “концентруватися на тому, що найбільш важливе”.

“А найбільш важливе – це війна і перемога України в ній. Найважливіше – звільнити Крим. Україна ніколи не буде в безпеці, допоки Росія буде окупувати Крим. Світ не буде інвестувати у відновлення України, допоки не буде повних гарантій безпеки (а це передбачає, що Росія більше не окуповує Крим)”, – зазначив Ходжес.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.