До Землі наближаються величезні астероїди: чи є загроза

До Землі наближаються величезні астероїди: чи є загроза

До Землі летить астероїд / фото: ВВС

Наступного тижня повз Землю пронесуться два величезні астероїди. Однак вчені запевняють, що ці небесні тіла не становлять загрози жителям планети.

Про це повідомляє NASA.

Панель приладів Asteroid Watch відстежує астероїди і комети, які наближаються до Землі відносно близько. На ній відображається дата найбільшого зближення, приблизний діаметр об’єкта, відносний розмір і відстань від Землі для кожного ймовірного зіткнення. 

Вчені NASA повідомляють, що на панелі приладів відображаються два космічних тіла, які пронесуться повз Землю на початку наступного тижня. Зокрема, перше космічне тіло наблизиться на мінімальну відстань до Землі у вівторок, 7 березня, а другий астероїд наблизиться до нашої планети 8 березня.

У Лабораторії реактивного руху уточнюється, що величезне космічне тіло 535844 (2015 BY 310) пролетить поблизу Землі у вівторок, 7 березня. Розмір цього астероїда – 143 метри. Відстань від цього астероїда до Землі в момент зближення становитиме близько 4,04 млн кілометрів. Швидкість об’єкта становитиме 27 720 км на годину.

Вчені запевняють, що незважаючи на досить великий розмір астероїду, він пролетить на безпечній відстані від нашої планети. В NASA класифікують об’єкти розміром понад 150 метрів, які можуть наблизитись до Землі на відстань ближче за 7,4 млн км, як “потенційно небезпечні об’єкти”. Це небесне тіло відповідає лише одному критерію.

Космічне тіло, що пролетить повз Землю 8 березня також відноситься до категорії “потенційно небезпечних”. Його розмір становить понад 150 метрів. Астероїд має назву 2023 QW, і він пройде на відстані 2,3 млн кілометрів.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.