Генерал США оприлюднив втрати Росії за рік війни в Україні

Генерал США оприлюднив втрати Росії за рік війни в Україні

Втрати Росії в Україні / фото: azattyq-ruhy.kz

Із початку повномасштабної війни проти України втрати російських солдатів сягнули 200 тисяч. Такі масштаби війни командувач НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі назвав “неймовірними”.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Під час виступу в Гамбурзі Крістофер Каволі заявив, що “масштаби цієї війни неймовірні”. За його словами, за рік війни Росія втратила понад 200 000 солдатів і понад 1 800 офіцерів. Вони були вбиті або поранені. Крім живої сили, країна-агресор втратила велику кількість техніки. Лише одних танків, за підрахунками генерала, Росія втратила понад 2 000. А витрати артилерійських снарядів на день в армії РФ становлять понад 23 000.

Каволі вважає, що після нападу Росії на Україну НАТО має пристосуватися до нової реальності.

«Якщо хтось приходить з танком, ви теж повинні мати танк. Проте один з уроків холодної війни полягає в тому, що точність зброї — це те, що має значення. Крім того, важлива виробнича потужність оборонної промисловості. Війну виграє той, хто може виробляти найшвидше», — висловився генерал.

У той же час генерал НАТО наголосив на важливості цивільного лідерства: «З цього конфлікту ми дізналися, що цивільне лідерство абсолютно необхідне». Воно може мобілізувати націю та надихнути партнерів.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 4 березня 2023 року Росія вже втратила у війні проти України 152 тисячі загарбників. При цьому лише за минулу добу українські захисники ліквідували 820 російських солдатів. Однак слід зазначити, що наведені дані Генштабу не враховують поранених окупантів. 

Секретар РНБО Олексій Данілов порівняв втрати росіян та українців у Бахмуті. За його словами, в Бахмуті окупанти втрачають в сім разів більше солдатів, ніж українська сторона.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.