Військовий експерт розповів, що треба для деокупації Криму

Військовий експерт розповів, що треба для деокупації Криму

Деокупація Криму / фото: Генштаб ЗСУ

Крим треба зробити непридатним для російським військ. Для того щоб ізолювати півострів, треба протягом тривалого часу використовувати дальні високоточні удари по військовій інфраструктурі і по базах Чорноморського флоту росіян. Завдання ворогу максимального ураження звільнить ЗСУ від необхідності проведення широкомасштабної сухопутної атаки на півострів.

Такий план по звільненню Криму запропонував колишній командувач армії США генерал Бен Ходжес, і він в багатьох моментах дублює раніше запропонований план від українського експертного середовища, зауважив військовий експерт Олег Жданов в ефірі 24 Каналу.

На думку Жданова, для звільнення кримського півострова треба реалізувати дві умови:

  • українським військовим потрібно дійти до Азовського узбережжя будь-яким шляхом;
  • мати на той час в наявності далекобійну зброю від західних партнерів.

Експерт стверджує, що з її допомогою можна відрізати забезпечення Криму з материкової Росії. Для цього пропонується взяти “під вогневий контроль поромну переправу і залишки Кримського мосту”.

Далі, за його словами, розпочнеться така сама методична операція, яка відбувалась у листопаді минулого року на правому березі Дніпра при звільненні Херсонщини. А саме,   знищення російських військових об’єктів на території Криму.

“У такий спосіб Крим можна буде звільнити невеликими зусиллями, адже довго без забезпечення вони там не протримаються”, – наголосив Жданов.

Експерт вважає, що вкрай важливо “придушити” систему протиповітряної оборони Криму, щоб туди не долітала жодна російська авіація. Для цього Україні потрібно мати літаки західного зразка або хоча б модернізовані МіГ-29, які можна використовувати під ракети HARM, вважає Олег Жданов.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.