Вчені спрогнозували, коли на Землі з’явиться новий океан

Вчені спрогнозували, коли на Землі з’явиться новий океан

Коли з’явиться новий океан / фото: pixabay.com

Новий океан розділить Африку (материк) на дві частини. До такого висновку прийшла група вчених, що займається дослідженням африканського розлому. Той з’явився у 2005 році і з тих пір не дає спокою дослідникам.

Про це повідомляє The New Times.

Міжнародна група вчених провела дослідження сейсмічної активності в області африканського розлому. Вона (активність) дуже схожа з тими процесами, які відбуваються на дні океану.

Звичайно, багато вчених були шоковані заявою про те, що континент буде поділений на частини новим океаном. Та й для людей новина досить незвичайна. Але за останні роки сталося стільки всього неймовірного, що появу нового океані вже ніхто не виключає.

Доктор факультету науки і технологій Університету Найробі Едвін Дінді розповів, що є велика ймовірність того, що новий океан вже формується вздовж східного рукава Африканської рифтової долини. 

Зараз тут висока сейсмічна активність, геологи постійно фіксують нові підземні поштовхи. Океан дійсно з’явиться, але не сьогодні і не завтра, а через кілька десятків або сотень мільйонів років. 

Тектонічні плити знаходяться в стані, який геології називають «хаотичним». Вони рухаються без чітко заданої траєкторії і постійно зачіпають одна одну. Підземні поштовхи не такі сильні, як були недавно в Туреччині і Сирії. Але тим не менше тварини їх відчувають, через це нервують. Обстановка дійсно трохи напружена.

До речі, саме така активність всередині континентальної кори свого часу стала причиною формування Східно-Африканської рифтової долини. Відомо, що вона досі розширюється і коли це процес зупиниться, незрозуміло.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.